Nākamgad saglabās caurlaižu sistēmu iebraukšanai Jūrmalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Caurlaižu sistēma iebraukšanai Jūrmalā nākamgad tiks saglabāta un to Jūrmalas dome neplāno likvidēt. Tā Jūrmalas domes rīkotajā žurnālistu konferencē apgalvoja domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta (JL).

Caurlaižu sistēma ir veids, kā Jūrmalā tiek regulēts transporta daudzums, žurnālistiem paskaidroja domes priekšsēdētāja. «Vasarā automašīnas aizņem visas Jūrmalas ielas un sistēmas atcelšanas gadījumā pilsēta kļūtu vēl vairāk pārpildīta».

Līdzekļi, kas tiek iegūti pārdodot caurlaides, tiek izmantoti autostāvvietu uzturēšanai, tāpēc automašīnas pilsētā iespējams novietot par brīvu, skaidro Aizstrauta. Plānots, ka arī turpmāk caurlaide iebraukšanai Jūrmalā maksās vienu latu.

Caurlaižu maksa ir iedibināta 1989.gadā ar Augstākās Padomes lēmumu un nav palielināta kopš 1996.gada, liecina Jūrmalas domes informācija.

Kopējā summa, kāda ik gadu ieplūst Jūrmalas domes budžetā no caurlaižu realizācijas, ir aptuveni viens miljons latu. Šī nauda sedz mazu daļu no pilsētas un pludmales labiekārtošanas un attīstības darbu izmaksām, informē domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edmunds Imša.

Lai vasarās atvieglotu automašīnu plūsmu Jūrmalā, dome plāno projektēt jaunu tiltu pār Lielupi no Jūrmalas apvedceļa līdz Dubultiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu