Baterija - lokana un ātri uzlādējama

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas elektrotehnikas ražotājs NEC Japan ir izgudrojis bateriju, kas paver plašas iespējas nākotnes tehnoloģiju dizainam un iespējām. Tā ir 0,3 milimetrus plāna, lokana un uzlādējas mazāk nekā 30 sekundēs.

Gan pats NEC, gan arī, piemēram, Nokia, nākotnes mobilo telefonu dizainu saredz kā plānu, lokanu rokassprādzei vai pulkstenim līdzīgu priekšmetu. Tagad redzams, ka ne velti šie ražotāji jau iepriekš prezentējuši šādas nākotnes telefona vīzijas, jo lokana, plāna baterija, uz kuras pamata varētu šādus telefonus izgatavot, jau ir. Taču jaunās baterijas lietojums droši vien neaprobežosies ar mobilajiem telefoniem vien. Jau ilgāku laiku attīstās dažādi elektroniskie papīri, kam arī būtu jābūt lokaniem un vismaz sarullējamiem, lai neaizņemtu pārāk daudz vietas. Savukārt pats NEC ir paziņojis, ka šo jauno bateriju varētu izmantot arī viedkartēs vai identifikācijas kartēs, lai ļautu tām arī, piemēram, runāt. Jau tagad viedkaršu čipā var ierakstīt diezgan daudz informāciju par personu, lai tā derētu gan par pasi, gan bibliotēkas karti un vēl citiem dokumentiem. Nākotnē šī pati karte varētu arī runāt un pastāstīt, piemēram, taksometra šoferītim, kur brīvdienu tusētājs ir jāaizved mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu