Repše otrreiz vairs nelūgs iedzīvotājus ziedot

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Jaunais laiks» (JL) priekšsēdētājs Einars Repše otrreiz vairs Latvijas iedzīvotājus nelūgs sev ziedot naudu.

Repše intervijā aģentūrai BNS sacīja, ka otrreiz vairs līdzīgu aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem neizteikšot. «Es aicināju toreiz ziedot sev kā honorāru par partijas izveidošanu, un man arī toreiz [apmēram gadu pirms 8. Saeimas vēlēšanām] nebija savu līdzekļu, uz kuriem es varētu balstīties un to izdarīt. Tas reiz ir izdarīts, un partija ir izveidota.. un tīri sekmīgi strādā. Šobrīd es vairāk vai mazāk pats ar savām rokām un pats ar savu galvu esmu nostājies uz kājām un otrreiz neko tādu nedarīšu,» teica Repše.

«Paldies Dievam, strādājot ar savām rokām un galvu, esmu tik tiešām tādā situācijā, ka esmu paēdis un varu savu laiku veltīt sabiedriskajam darbam,» norādīja JL priekšsēdētājs.

Viņš pastāstīja, ka iedzīvotāju saziedotā nauda neesot iztērēta. «Tā naudiņa ir manos nekustamajos īpašumos un ieguldījumos. Tā grūti ir izdalīt, kur tieši.. visa mana nauda, visi ienākumi, tostarp tas, ko esmu aizņēmies, viss ir ticis ieguldīts manā darbībā — vai nu manā politiskajā darbībā tiešā veidā, jo nodrošināja mani ar benzīnu un iztikšanu, vai nākotnē — kompleksā pie Rāznas, kas tagad ir sakopts, vai arī ieguldīts ASV akcijās,» klāstīja Repše.

Viņš arī noraidīja iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējušos dažādu ekspertu viedokļus, ka viņš esot maksātnespējīgs. «Šiem dažādiem ekspertiem es varbūt varētu delikāti ieteikt mazlietiņ rūpīgāk pastudēt finanses un grāmatvedību un, pirmkārt, varbūt tikt galā pašiem ar savu un šefu finansējumu... tas tāds draudzīgs ieteikums,» sacīja Repše.

Jau vēstīts, ka 2002. gada nogalē Repšes darbības nodrošināšanai iedzīvotāji bija saziedojuši 277 977 latus, 49 950 ASV dolāru, 3732 eiro un 373 Kanādas dolārus. Iepriekš neoficiāli tika minēts, ka Repše honorārā par partijas izveidošanu vēlējies saņemt vienu miljonu ASV dolāru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu