FIFA bargi soda Turcijas futbola izlasi par tās nesavaldību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) Turcijai par incidentu, kas izraisījās 2006.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas «play off» otrajā mačā, piespriedusi nākamos sešus mājās paredzētos mačus aizvadīt neitrālā laukumā un bez skatītājiem.

Jau ziņots, ka incidents notika pagājušā gada novembrī Turcijas mačā ar Šveici. Abu komandu mačs beidzās ar rezultātu 4:2 Turcijas labā, bet divu maču summā tika fiksēts neizšķirts 4:4. Pateicoties izbraukumā diviem gūtajiem vārtiem, ceļazīmi uz finālturnīru Vācijā ieguva šveicieši. Pēc mača beigām, komandām dodoties uz ģērbtuvēm, izraisījās kautiņš.

Par šo incidentu otrdien uz sešiem mačiem diskvalificēti tika divi Turcijas futbolisti - Alpajs Ozalans un Emre Belozoglu - un šveicietis Benjamins Hugels.

Savukārt gadu nekādās ar futbolu oficiālā līmenī saistītās aktivitātēs iesaistīties nedrīkstēs Turcijas izlases trenera palīgs Memets Ozdileks.

Turcijas Futbola federācijai arī piespriests 200 000 Šveices franku (90 200 latu) liels naudas sods. Dažāda diskvalifikācija un soda naudas piespriestas vēl vairākiem abu komandu spēlētājiem un treneriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu