Dzīvnieku aizstāvji sašutuši par izpildīto nāvessodu Priekules sunim! (130)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/kretyen

Pēdējo nedēļu laikā viens pēc otra Latvijas sabiedrību satricina notikumi, kas saistīti ar vardarbību pret dzīvniekiem. Nesenās ziņas no Priekules, kur sunim, kas it kā esot izvilcis no ratiem zīdaini, ievilcis to savā būdā un sakodis, ir izpildīts nāvessods nošaujot, pamatīgi saniknojis dzīvnieku aizstāvjus.

Cilvēki pauž sašutumu par to, ar kādām tiesībām vietējais policijas pārstāvis, nepārbaudot faktus, ir vienkārši ņēmis un patvaļīgi nošāvis dzīvnieku. Kā vēsta pēdējās ziņas no Liepājas slimnīcas, „sakostais” bērns savus ievainojumus guvis jau krietni iepriekš, kas nozīmē, ka notiesātais suns, visticamāk, šajos ievainojumos nemaz nav vainojams.
 

Komentējot nesenos notikumus Priekulē, biedrības „Dzīvnieku SOS” pārstāve, dipl. juriste Ineta Krodere saka: „Šis ir tas gadījums, kurā Latvijas sabiedrība skaidri redz, kā valsts pilnvarota persona – vietējais policijas pārstāvis klaji pārkāpj savas dienesta pilnvaras un Latvijas likumdošanu. Jo Latvijas likumdošana neparedz tādu dzīvnieku nogalināšanas veidu kā nošaušana. Šajā gadījumā ir pārkāpts ne tikai likums "Par dzīvnieku aizsardzību", bet arī likums "Par policiju", 14. pants – "Policijas darbinieka tiesības pielietot šaujamieroci". Šis patvaļīgais vardarbības akts nav atstājis vienaldzīgus ne tikai dzīvnieku aizstāvjus, kas savu ikdienu pavada, glābjot nelaimē nonākušus dzīvniekus, bet arī lielu daļu Latvijas sabiedrības kopumā. Dažādos interneta forumos cilvēki izsaka savu sašutumu. Un tas ir tas pozitīvais moments visā šajā nelaimē – cilvēki nav vienaldzīgi par to, kas notiek viņiem apkārt, par to cietsirdību, uz ko ir gatavi atsevišķi cilvēki – it kā saprātīgākās būtnes uz zemes! Mēs paļaujamies uz kompetento iestāžu darbinieku atbildību un godaprātu, kad tiks izmeklēts šis notikums. Sabiedrība sekos līdzi notikumu gaitai un neļaus vainīgajām personām izvairīties no soda, kas pienākas par likumu pārkāpumu. Visu dzīvnieku aizstāvju vārdā izsakām cerību, ka līdzīgi notikumi vairs neatkārtosies. Mēs mudinām cilvēkus būt sociāli atbildīgiem un ziņot varasiestādēm par vardarbīgām darbībām pret dzīvniekiem!”

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu