Priekulē zīdaini sakodušais suns likvidēts (507)

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ClicPhoto Studio

Suns, kurš vakar sakoda mēnesi veco zīdaini, ir likvidēts, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds.

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Faktu, ka suns likvidēts, apstiprināja arī Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidkurzemes pārvaldes vadītāja Gunta Kapeniece. Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, suni nošaujot likvidējis kāds no policijas darbiniekiem. Tiks veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu, vai sunim nebija trakumsērga. Galīgie pārbaužu rezultāti būs zināmi mēneša laikā.

Suns piederēja vecmāmiņai

Priekules novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja Olga Niedola pastāstīja, ka viņa vakar drīz pēc notikušās nelaimes kopā ar policijas darbiniekiem ieradusies notikuma vietā. Suns bija ļoti dusmīgs un nikns, atminas Niedola. Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, suns piederējis sakostā bērna vecmāmiņai, kas arī dzīvo tajā pašā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, mājās sastapta bērna vecmāmiņa, trīs bērni un māte, kura notikušo ļoti pārdzīvojusi. Uz slimnīcu kopā ar sakosto zīdaini bija devies tēvs.

Trūcīga, bet ne riska ģimene

Pavisam šajā ģimenē ir septiņi bērni. Līdz šim bāriņtiesas redzeslokā šī ģimene nebija nonākusi, taču, tā kā ģimene ir samērā trūcīga, tai iepriekš ir sniegta sociālā palīdzība. Vēl aizvakar sociālais darbinieks viņiem aizveda drēbes, pastāstīja Niedola. "Nekas neliecina, ka šajā ģimenē būtu problēmas, bērni ir siltumā, apģērbti un pabaroti," sacīja Niedola, apliecinot, ka šī ģimene nepieder pie tā sauktajām riska ģimenēm. Notikušo Niedola vērtē kā nelaimes gadījumu.

Bērniņa veselības stāvoklis - stabils

Zīdainis ievietots Liepājas reģionālās slimnīcas perinatālajā nodaļā. Mediķi zīdaiņa veselības stāvokli raksturo kā stabilu, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

Apgāž ratiņus, ievelk būdā un sakož

Jau ziņots, ka vakar Priekules novada Priekules pagastā kādās mājās suns apgāzis bērnu ratiņus, ievilcis savā būdā un sakodis mēnesi vecu zīdaini.

Kā informēja Ešenvalds, vakar plkst.14.55 policijā saņemta informācija no neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem Priekulē par suņa sakostu šā gada 3.novembrī dzimušu zēnu. Zīdainis tika nogādāts Liepājas reģionālās slimnīcas traumpunktā ar kostām brūcēm augšstilbos un sēžas muskulī.

Kā pastāstīja policijā, māte esot saģērbusi bērnu, lai dotos pastaigāties, izstūmusi ārā bērna ratiņus, ielikusi tajos zēnu un pati uz īsu mirkli iegājusi mājā. Tajā laikā no ķēdes atbrīvojies pašu māju suns, kas ir vācu aitu suņa lielumā. Suns apgāzis bērna ratiņus, no tiem izvilcis bērnu un ievilcis savā būdā. Bērnam nodarītie miesas bojājumi ir virspusēji un nav dzīvībai bīstami.

Komentāri (507)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu