Īrijas autokatastrofā bojā-gājušajiem Latvijā paliek bērni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Īrijā divu automašīnu sadursmē gāja bojā četri latvieši. Liktenīgās sagadīšanās dēļ pie abu avārijā iesaistīto auto stūres sēdēja viesstrādnieki no Latvijas.

Autoavārija, kas notika Īrijas ziemeļu daļā, šokējusi valsts iedzīvotājus, un tai veltītas daudzas preses publikācijas. Kā ziņo laikraksts «Irish Independent», 38 gadus vecā Aija P. no Liepājas bija braukusi uz Dublinas lidostu pēc savas 19 gadu vecās meitas Gintas V. Kopā ar viņiem mašīnā bija arī viņas draudzene, valcēniete Marita Ķ. (28) un 35 gadus vecs lietuvietis Ričards B. Atceļā uz Donegolas apgabala Bunkrānas pilsētu Aijas vadītais «VW Vento» markas auto saskrējās ar «Audi», kurā atradās 23 gadus vecais Daniels A. no Liepājas un vēl kāds lietuvietis.

Sadursme notika naktī uz sestdienu aptuveni plkst. 4.20, trīsarpus kilometru attālumā no Bunkrānas. Abi puiši, kuri brauca ar «Audi», jau iepriekš bija manīti kādā Bunkrānas naktsklubā, pēc tam viņi izraisīja avāriju, no kuras aizbēga. Ap 4 no rīta policija redzēja abus braucam mašīnā pa Bunkrānu. Likumsargi sazinājās ar kolēģiem ārpus pilsētas, lai trakulīgo duetu aizturētu, bet pa ceļam bēgļu «Audi» saskrējās ar tautietes vadīto «Volkswagen».

Abas mašīnas sadūrās purns purnā. Viena pēc avārijas aizdegās. Daniels gāja bojā notikuma vietā, viņa 21 gadu veco līdzbraucēju ar smagām traumām nogādāja slimnīcā. Notikuma vietā mira arī «VW Vento» braucošais lietuvietis un viena no sievietēm. Abas pārējās latvietes no traumām nomira slimnīcā. To, vai avārijas izraisītāji bija alkohola reibumā, likumsargi vēl neapstiprina.

Liepājniece Aija uz Īriju bija devusies strādāt, lai nopelnītu naudu meitas studijām augstskolā, vēsta «Irish Independent». Ar Maritu viņa iepazinās darbā sēņu audzētavā. Pēdējā laikā Aija strādājusi elektropreču veikalā, kur sadraudzējusies ar kolēģi Ričardu no Lietuvas. Aijas meitas lidmašīna Dublinā ielidojusi sestdien pēc pusnakts, pēc tam visi devušies atpakaļ uz Bunkrānu. Aijas draudzenei Maritai mājās Valkā palikuši divi nepilngadīgi bērni, liepājnieku Danielu mājās gaidīja meitene, kura ir gaidībās, ziņo Īrijas mediji. Avārijā vienīgais izdzīvojušais — 21 gadu vecais lietuvietis — Īrijā bija ieradies tikai pirms nedēļas. Viņš joprojām smagā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Kāda Aijas draudzene vietējiem žurnālistiem atzina, ka sieviete Īrijā bijusi tikai tādēļ, lai palīdzētu ģimenei Latvijā. Maritas darba devējs savu padoto raksturoja kā kautrīgu un atturīgu sievieti. Bunkrānas pašvaldība apsolījusi palīdzēt nogādāt bojāgājušo mirstīgās atliekas dzimtenē, tas varētu notikt šīs nedēļas beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu