Beresņevs atzīst savu vainu neveiksmēs olimpiādē

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē ceturtdien kā galvenais tika apspriests jautājums par Latvijas izlases startu Turīnas olimpisko spēļu hokeja turnīrā. Par to aģentūru BNS informēja Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Jānis Stepītis.

LHF valde uzklausīja izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva atskaiti par aizvadīto turnīru, kurā viņš atzina savu vainu komandas neveiksmīgajā sniegumā. Tomēr šādam iznākumam bija arī vairāki objektīvi un subjektīvi iemesli. Pirms turnīra sākuma radās problēmas ar sastāva komplektāciju, jo traumu guva vadošais uzbrucējs Jānis Sprukts, uz ko tika liktas lielas cerības. Izlasei palīdzēt nevarēja arī pieredzējušais aizsargs Viktors Ignatjevs. Turklāt turnīra gaitā vairākiem spēlētājiem pēc pirmajām divām spēlēm iestājās kritums, kas beigās arī noveda pie sāpīgajiem zaudējumiem pēdējās trijās spēlēs, informēja Beresņevs.

Vairāku uz izlasi uzaicināto spēlētāju fiziskā kondīcija bija slikta, tāpēc radās kļūdas, kuru dēļ pajuka komandas spēle. Turklāt jāatzīst, ka praktiski visu pretinieku individuālā meistarība bija daudz augstāka. Tas nozīmēja, ka cīnīties ar viņiem bija iespējams tikai ar pilnīgu pašatdevi, taču tas nav iespējams, ja nav laba fiziskā kondīcija. To ļoti uzskatāmi parādīja arī Latvijas izlases sniegums Turīnā, kad pirmajās spēlēs uz emocijām un svaiguma tika aizvadītas teicama spēle ar ASV un laba ar Slovākiju, taču turpmākajās spēlēs fiziskās kondīcijas trūkums izpaudās ļoti uzskatāmi, uzsver Beresņevs.

Izlases galvenais treneris ir pārliecināts, ka sagatavošanās posms olimpiskajām spēlēm bija ļoti īss un kaut ko mainīt fiziskās sagatavotības ziņā treneru kolektīvam bija neiespējami. Patlaban izlasē notiek arī paaudžu maiņa, taču diemžēl jaunie hokejisti, tāpat kā veterāni, nespēj iekļūt spēcīgos klubos, kas spēlētu augstā līmenī. Beresņevs arī atzina, ka, ieskatoties statistikā, uzskatāmi redzams, ka atbilstošā līmenī nospēlēja tikai Semjonova un Ciprusa maiņa. Individuāli zemāk par savām spējām nospēlēja Ankipāns, Bērziņš, Mamonovs un Laviņš. Kā beigās atzina Leonīds Beresņevs, parādītais sniegums un rezultāts ir slikts, īpaši salīdzinot ar iepriekšējo olimpiādi, taču šoreiz Turīnā arī pretinieki bija pavisam cita līmeņa. Viņš arī atzina, ka situācija izveidojusies ļoti sarežģīta, turklāt patlaban jūtams spiediens no visām pusēm gan uz treneriem, gan spēlētājiem.

LHF valde pēc Latvijas izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva ziņojuma uzklausīšanas nolēma, ka Latvijas hokeja izlases komandas kvalificēšanās olimpiskajās spēlēs ir uzskatāma par augstu sasniegumu. Tomēr Latvijas Hokeja federācijas valde, izvērtējot izlases komandas startu ziemas olimpiskajās spēlēs, secināja: komanda LHF valdes noteikto uzdevumu nav izpildījusi, Latvijas hokeja izlases komandas starts pasaules lielākajā sporta forumā atklāja nepilnības izlases vadības darbā un spēlētāju fiziskajā un psiholoģiskajā sagatavotībā.

Latvijas Hokeja federācijas valde pieņēma lēmumu, līdz nākamajai valdes sēdei 2006. gada 17. martā izvērtēt Latvijas izlases komandas vadošo darbinieku sastāva darbību un veikt vajadzīgās pārmaiņas izlasē, izanalizēt katra spēlētāja individuālo sniegumu olimpisko spēļu hokeja turnīrā, kā arī atbilstību nacionālās izlases prasībām, veikt nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu visu iespējami labāko un izlasei atbilstošāko Latvijas hokejistu līdzdalību izlases komandas sastāvā pasaules čempionātā Rīgā 2006. gada maijā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase olimpiskajās spēlēs cīnījās neizšķirti ar ASV, kā arī zaudēja Slovākijai, Krievijai, Zviedrijai un Kazahstānai, ieņemot pēdējo vietu 12 komandu konkurencē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu