Jaunups vēlas Šlesera atkāpšanos no amata

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Partijas «Jaunais laiks» ģenerālsekretārs Edgars Jaunups uzskata, ka satiksmes ministram Aināram Šleseram pēc atklātībā nākušajām ziņām par viņa dalību Jūrmalas domes kukuļdošanas skandālā būtu jāatkāpjas no ministra amata līdz laikam, kamēr šīs ziņas tiek pārbaudītas.

Jaunups aģentūrai BNS sacīja, ka, parādoties šādai informācijai, amatpersonai būtu jāatkāpjas no amata, kas saistīts ar vēlētāju uzticību. «Demokrātiskā valstī atkāpšanās būtu pašsaprotama rīcība,» sacīja Jaunups.

Jaunups norādīja, ka viņš pauž savu personīgo viedokli un tas nav partijas viedoklis.

Viņš žurnālistiem pirmdien sacīja, ka LTV sižets pierādījis, ka Šlesers ir tieši iesaistīts «pirmajā Latvijā atklātajā politiskās korupcijas gadījumā». Jaunups pauda uzskatu, ka tas esot visiem skaidrs, un jautājums esot par to, vai viņa vaina ir pierādāma.

Šlesera paziņojumu, ka šajā skandālā ir ieinteresēts «Jaunais laiks», Jaunups nodēvēja par nepamatotu. Viņš norādīja, ka Šlesers politiskās retorikas līmenī cenšas teikt jebko, kas izraisītu skandālu un novērstu uzmanību no šīs lietas. Viņš apliecināja, ka «Jaunajam laikam» neesot nekāda sakara ar to.

«De Facto» svētdien publiskoja Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļdošanas lietā apsūdzētā Germana Miluša telefonsarunu atšifrējumus. No tiem noprotams, ka par «balsu pirkšanu» Latvijas Pirmās partijas kandidāta Jura Hlevicka ievēlēšanai informēti gan Ainārs Šlesers, gan Andris Šķēle. Raidījums ziņoja, ka šajā lietā zvanīts arī «tēvzemiešu» līderim Jānim Straumem.

Krimināllietu daļā pret Šleseru un Šķēli pierādījumu trūkumu dēļ gan izbeidza.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu