Vai Šķēle Tautas partijā galvenais?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vēl viens apstiprinājums bijušā Tautas partijas līdera un ekspremjera Andra Šķēles lielajai politiskajai ietekmei ir LTV «De facto» demonstrētie sarunu fragmenti par koalīcijas veidošanu Jūrmalas domē, kas rada iespaidu par A. Šķēli kā faktisko noteicēju partijas lēmumu pieņemšanā. Šādu pieņēmumu «Dienai» noliedza gan TP vadība, gan A. Šķēle, norādot, ka viņam bijusi saruna tikai ar vienu uzņēmēju Germanu Milušu un tās nozīmi nevajadzētu pārvērtēt, jo no «žurnālistu sakompilētās informācijas nevar gūt pilnīgu priekšstatu tāpēc, ka tur nebija visas sarunas».

LTV žurnālistiem pieejamos krimināllietas materiālos par kukuļdošanu Jūrmalas mēra vēlēšanās bija G. Miluša un A. Šķēles vairāku sarunu fragmenti. Vienā no tām pirms mēra vēlēšanām uz G. Miluša paziņojumu «mēs ejam uz visu banku» A. Šķēle atbild: «Nu, lai notiek. Labi, es sapratu. Es tūlīt.» Savukārt pirms vicemēru vēlēšanām abu saruna ir garāka, un tajā A. Šķēle, kuram uzņēmējs lūdz padomu — kuru kandidātu likt par vietnieku — atbild ar pretjautājumu: «Kurš no viņiem ir lielāks kretīns? (..) Nu, vajag tagad nobalsot par lielāko kretīnu.»

A. Šķēle pirmdien «Dienai» atzina: «Tas izteikums bija par traku, bet ņemot vērā to satraukto laiku… Taču tagad mēs redzam, ka koalīcija strādā un tiek galā.» Uz jautājumu, vai A. Šķēle ir sapratis, ka runa bija par politisko korupciju un balss pirkšanu, viņš atbildēja: «Vai jūs pieļaujat, ka Tautas partija varētu pirkt balsis!? Tautas partija nekad līdz tādām lietām nenolaidīsies.» Lūgts konkretizēt savu ietekmi partijā, A. Šķēle atgādināja, ka valde viņam uzticējusi vadīt programmas sagatavošanas darba grupu. Neoficiāli vairāki TP biedri sacīja, ka A. Šķēlem kā bijušajam premjeram esot ļoti plašs paziņu loks un arī ārpus politikas stāvoši cilvēki viņu joprojām uztver kā ietekmīgu cilvēku un tāpēc zvanot.

Premjers Aigars Kalvītis, lūgts komentēt A. Šķēles lomu, «Dienai» sacīja: «Kuluāros informācijas apmaiņa notiek starp daudziem cilvēkiem, un es nevaru komentēt privātus zvanus, bet Tautas partijā lēmumus pieņem valde. Es nezinu, kas un kāpēc bija vērsies pie Andra Šķēles. Sarunas veda partijas priekšsēdētājs Atis Slakteris.» TP līderis uzskata, ka cilvēkiem esot tiesības prasīt A. Šķēlem padomu, bet to nevajagot uztvert kā viņa ietekmi koalīcijas veidošanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu