Repšes lietā ASV tiesiskā palīdzība vēl nav lūgta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis intervijā laikrakstam «Diena» apliecinājis, ka joprojām ASV nav nosūtīts tiesiskās palīdzības lūgums «Jaunā laika» līdera Einara Repšes darījumu lietā, lai gan publiski izskanējusi pretēja informācija.

«Diena» trešdien ziņo, ka Repšes darījumu lietā sāktā kriminālprocesa virzītājs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) no jebkādiem komentāriem, kamēr pārbaudes turpinās, atturas, tāpēc nav skaidrs, kādēļ KNAB nu jau vairākus mēnešus gatavo šo dokumentu. Tā kā arī atbilde uz šo lūgumu nepienāks ātri, kā «Dienai» atzinuši avoti KNAB, skaidrības Repšes darījumu lietā var nebūt vēl ilgi.

Maizītis sarunā ar «Dienu» atturējies no sīkākiem komentāriem, kāpēc tiesiskās palīdzības lūgums joprojām nav izsūtīts. Par to runāt atturējusies arī KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Savukārt kāds «Dienas» avots kā iespējamo kavēšanos ar tiesiskās palīdzības lūguma nosūtīšanu minējis vajadzību vispirms noskaidrot daudzus apstākļus un jautājumus.

8. martā «Neatkarīgā» rakstīja, ka KNAB jau nosūtījis ASV tiesiskās palīdzības lūgumu Repšes lietā, turklāt tika publicēts arī pats lūgums. Taču ne tajā laikā, ne arī tagad lūgums nav nosūtīts, apstiprinājuši «Dienas» avoti. Tieši 8. martā tiesnesis, kam formāli jāapstiprina tiesiskās palīdzības lūgums pirms dokumenta nosūtīšanas, to nav izdarījis, jo konstatējis nepilnības.

KNAB vēlas iegūt no ASV informāciju par Repšes darījumiem šīs valsts vērtspapīru tirgū, ko nav bijis iespējams iegūt Latvijā veiktajās pārbaudēs. Repšes pērn iesniegtajā amatpersonas deklarācijā atrodamas daudz lielākas naudas summas par iespējamiem sešu gadu darījumiem ASV vērtspapīru tirgū, nekā noprotams no viņa iepriekšējo gadu pārskatiem.

JL līderis līdz šim stingri noliedzis, ka nav deklarējis lielus darījumus ASV vērtspapīru tirgū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu