TP pārstāvis: Kalvīša valdība nostrādās līdz vēlēšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varu garantēt, ka Aigara Kalvīša (TP) valdība nostrādās līdz Saeimas vēlēšanām šā gada rudenī, šodien telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja veselības ministrs un viens no Tautas partijas (TP) līderiem Gundars Bērziņš, gan piebilstot: «Ja vien kādam neuznāks tāds bzdinkš kā «Jaunajam laikam».»

Bērziņš kā vienu no apstākļiem, kas ļaus noturēt valdību, minēja opozīcijas neviendabību, proti, labējās un kreisās opozīcijas vienošanās, lai gāztu valdību, varētu būt abas puses diskreditējoša.

Kā ziņots, «Jaunais laiks» (JL) vakar pavēstīja, ka ir nolēmis izstāties no valdību veidojošās koalīcijas, līdz ar to Kalvīša vadītajam Ministru kabinetam vairs nav Saeimas vairākuma atbalsta. Kalvītis tagad sola mēģināt nodrošināt Saeimas vairākuma atbalstu viņa vadītajai valdībai.

Bērziņš uzsvēra, ka tagad sarunas par atbalstu valdībai tiks sāktas ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK (TB/LNNK) un neatkarīgajiem deputātiem: Māri Gulbi, Ināru Ostrovsku, Aleksandru Kiršteinu un Ēriku Jēkabsonu. TP politiķis apgalvoja, ka savulaik TB/LNNK neiekļuva Kalvīša valdības koalīcijā JL alkatības dēļ, jo šai partijai ticis atstāts tikai viens nenozīmīgs ministra portfelis.

Pēc Bērziņa vārdiem, TB/LNNK, visticamāk, nepievienosies Kalvīša valdības koalīcijas līgumam, bet varētu slēgt vienošanos ar premjeru par atbalstu atsevišķās jomās. Kalvīša piedāvājums «tēvzemiešiem» varot būt gana nopietns, jautājums vairāk esot, ko šī partija pati vēlas un piedāvās.

Bērziņš apgalvoja, ka smagākās problēmas valdībai būšot Ekonomikas ministrijas darba sfērā, kur JL ministrs Krišjānis Kariņš esot «brangi pastrādājis» un problēmu būšot ļoti daudz. Savukārt jautājumu par nākamā gada budžetu un šā gada budžeta grozījumiem šī valdība, visticamāk, neskatīs, atstājot to izlemt nākamajam Ministru kabinetam pēc Saeimas vēlēšanām.

Par brīvo ministru vietu sadalīšanu koalīcijas partijas vēl neesot runājušas, skaidrs esot vien tas, ka aizsardzības ministra amatu pēctecības saglabāšanai, visticamāk, ieņemšot kāds no bijušajiem ministriem, stāstīja politiķis, ļaujot noprast, ka tas varētu būt TP pārstāvis Atis Slakteris. Bērziņš nepieļāva iespēju, ka valdībā pēc JL aiziešanas varētu atgriezties Latvijas Pirmās partijas viens no līderiem Ainārs Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu