Kalvītis nosauc septiņus ministru amatu kandidātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Piektdienas pēcpusdienā Ministru prezidents Aigars Kalvītis paziņoja to septiņu cilvēku vārdus, kuri tiek izvirzīti kā ministru amatu kandidāti. To Kalvītis paziņoja piektdien neilgi pēc tikšanās ar apvienību «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK. Sestdien tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, lai lemtu par šo septiņu ministru kandidātu iecelšanu amatos.

Uz aizsardzības ministra amatu tiks virzīts Atis Slakteris (TP), uz izglītības un zinātnes ministres amatu pretendēs Baiba Rivža (ZZS), ekonomikas ministra amatam virzīs pašreizējo premjera padomnieku Aigaru Štokenbergu, tieslietu ministra amatam virzīs Guntaru Grīnvaldu (LPP), uz īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās amatu pretendēs Karīna Pētersone (LC), Ina Gudele būs kandidāte uz ministres amatu elektroniskās pārvaldes lietās, bet par satiksmes ministru izvirzīts Krišjānis Peters (LPP).

Komentējot «tēvzemiešu» nevēlēšanos piekrist premjera piedāvātajm sadarbības modelim, Kalvītis teica: «TB/LNNK ieņēmusi tādu pašu pozīciju kā «Jaunais laiks» un nav konstruktīvi rīkojusies pret valsti.»

Sestdien tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sēde, lai lemtu par šo septiņu ministru kandidātu iecelšanu amatos. Lai ievēlētu jaunus ministrus, nepieciešams Saeimas deputātu vairākuma atbalsts, bet, lai Saeima varētu rīkot balsojumus, vajadzīga vismaz 51 deputāta klātbūtne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu