«Spartak» kapteinis: ar Starkovu komandai nav nākotnes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar Aleksandru Starkovu galvenā trenera amatā komandai nav nekādas nākotnes, tā ir nonākusi strupceļā - tā intervijā prestižajam Krievijas laikrakstam «Sport-Express» saka Latvijas futbolista speciālista trenēto Krievijas vicečempionu Maskavas «Spartak» komandas kapteinis Dmitrijs Aļeiņičevs.

Par vienas no tradīcijām bagātākās komandas «Spartak» galveno treneri Starkovs kļuva 2004.gada rudenī, parakstot līgumu uz diviem gadiem. Pagājušajā sezonā viņa vadībā «Spartak» izcīnīja Krievijas čempionāta sudraba godalgas un ieguva tiesības spēlēt UEFA Čempionu līgā, taču šajā sezonā pēc pirmajās trīs spēlēs gūtiem trīs neizšķirtiem komanda Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā atrodas tikai devītajā vietā.

«Gribu, lai visi zina: Aleksandrs Starkovs ir cilvēks, kurš neatbild par saviem vārdiem un darbiem. Daudzos gadījumos, principā, viņš «čakarē smadzenes»,» saka pieredzējušais futbolists, kuru Starkovs vairākās spēlēs nav iekļāvis pamatsastāvā. «Intervijā viņš ne reizi vien ir teicis, ka Aļeiņičevam netīk «sintētika» [mākslīgie laukumi]. Tie ir meli. Kad spēlējam uz sintētikas, laukumā nedodos. Kad uz dabīgajiem laukumiem - atkal palieku rezervē.»

Aļeiņičevs uzskata, ka Starkovs vēlas atbrīvoties no viņa un cita «Spartak» pieredzējušā spēlētāja Jegora Titova, kurš komandas līdzjutējiem ir elks. «Teikšu vēl vairāk: Starkovs sapņo, lai Titovs un Aļeiņčevs nebūtu komandā. Taču, ja Jegors nedosies laukumā, līdzjutēju reakcija būs tāda, ka maz neliksies.»

«Spartak» kapteinis intervijā asi kritizēja Starkova darbību komandā. «Esmu izgājis [Oļega] Romanceva skolu, un viņš mācīja, ka pirmkārt jādomā ir laukumā. Savukārt Starkovs visu laiku aicina vairāk skriet, lēkt, intensīvi cīnīties - un ne vārda par domāšanu. Nav brīnums, ka puiši nāk pie manis pēc padoma. Viņi saprot: treneris lādzīgi neko nepaskaidros.»

«Paskatieties, kā «Spartak» ir iesācis čempionātu. Esam devītajā vietā, bet varēja būt vēl sliktāk.. Pēc trīs kārtām varējām būt bez punktiem. Un arī spēles ziņā neesam bijuši pārāki pār kādu no pretiniekiem.»

Kā atzīst Aļeiņičevs, viņam ir kauns par pašreizējo komandu, jo pēc neizšķirta 1:1 spēlē ar debitantu «Luč-Energija» Starkovs visu vainu esot novēlis uz traumām un tiesāšanu. «Viņš vienkārši apkauno «Spartak». Man ir kauns par «Spartak» spēli. izcilai komandai tāda spēle ir apkaunojoša. Tiesa, nedomāju, ka to apzinās Starkovs.»

Aļeiņičevs intervijā paziņo, ka ir gatavs jebkurām soda sankcijām, taču Starkovam roku vairs nespiedīs. «ja man teiks, lai kravāju somu un eju trenēties ar dublieriem - tā arī darīšu. Ja teiks, lai turpinu strādāt ar Starkovu - turpināšu, taču roku viņam nedošu. Cilvēks, kurš sejā saka vienu, bet aiz muguras citu, man vairs neeksistē. Paliek tikai darba attiecības.»

«Starkovs saka, ka vēlas izveidot Eiropas līmeņa komandu, taču viņš nesaprot, ka viņa kvalifikācija neļauj uz kaut ko tādu cerēt. Man liekas, ka dublieru treneri Sergejs Radionovs un Miroslavs Romaščenko ir kvalificētāki par Starkovu,» piebilst bijušais «AS Roma» un «Porto» futbolists. «Ja tagad veiktu «Spartak» spēlētāju aptauju, tad pārliecinošs vairākums piekristu, ka ar Starkovu komanda neko nopietnu neizcīnīs. Ar viņu «Spartak» nav nākotnes. Starkovs ir strupceļš «Spartak».»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu