Starkovs šodien izšķirs savu nākotni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas labākajam futbola trenerim Aleksandram Starkovam šobrīd nākas izjust pamatīgu spiedienu pie Maskavas «Spartak» stūres, un iespējams, ka viņam pat nāksies demisionēt no galvenā trenera amata. Savu lēmumu par turpmāko darbu Starkovs plāno pieņemt šovakar.

«Sakarā ar spiedienu, kas tiek izdarīts uz mani un uz komandu, esmu gatavs smagam lēmumam,» — šādus vārdus teica Aleksandrs Starkovs pēc pagājušo svētdien aizvadītā mača, kurā «Spartak» izvirzījās vadībā ar 3:0 cīņā pret «Moskva», taču neprata nosargāt uzvaru — 3:3. «Pēc sarunas ar kluba vadītājiem būšu gatavs paziņot šo lēmumu. Tas notiks trīs četru dienu laikā.»

Šodien ieplānota Starkova tikšanās ar «Spartak» īpašnieku Leonīdu Fedunu. Tā nenotika uzreiz pēc neveiksmīgā mača pret «Moskva», kas turpināja šūpot Starkova krēslu, jo Feduns devās ārzemju komandējumā. Savukārt Starkovs izmantoja pāris brīvdienu, lai paviesotos dzimtajā Latvijā. Vakar «Neatkarīgās» korespondents sazvanīja mūsu treneri Rīgā. Uz pirmo jautājumu — kāda ir pašreizējā situācija — Starkovs atbildēja ar sev raksturīgo ironiju: «Situācija ir mierīga. Braucu pie stūres un esmu apstājies krustojumā, lai palaistu gājējus.»

Trešdien Starkovs atgriežas Maskavā, un viņš ieplānojis pieņemt lēmumu par turpmāko darbu: «Mana situācija nav viennozīmīga. Trešdien man paredzēta saruna ar kluba saimniekiem, un pēc tās es pieņemšu lēmumu.» Starkovs uzsvēra, ka viņš šobrīd nav pieņēmis nekādu lēmumu, par spīti saviem izteikumiem pēcspēles preses konferencē: «Bija priekšnoteikumi, lai es pateiktu tādus vārdus, taču tos katrs iztulkoja pēc sava prāta.»

Starkova atklāsme nekavējoties izraisīja Krievijā diskusijas par viņa gaidāmo demisiju. Laikraksts «Sport ekspress» sarīkoja lasītāju aptauju, kurā piedalījās vairāk nekā 15 000 respondentu, un vairākums (61,3 procenti) pozitīvi uztvēra Starkova iespējamo demisiju. Savukārt žurnālisti jau sāka apsvērt Starkova potenciālos pēctečus pie «Spartak» stūres: Staņislavs Čerčesovs, Anatolijs Bišovecs...

«Spartak» īpašnieks multimiljonārs Feduns pagaidām atturas no publiskiem komentāriem, bet kluba vadības vārdā pārsvarā runā ģenerāldirektors Sergejs Šavlo, kurš pauž neziņu par Starkova «smago lēmumu»: «Vispirms jāuzzina, kas tas ir par lēmumu. Nezinu, ko Starkovs domājis ar šiem vārdiem — mēs to varam vienīgi nojaust, bet nojausmas nav jēgas komentēt.» Šavlo atsakās komentēt runas par drīzo jaunā «Spartak» trenera iecelšanu, norādot: «Mūsu komandai ir treneris — Aleksandrs Starkovs.»

Vai «Spartak» pieticīgais starts šīs sezonas Krievijas premjerlīgā (pēc sešām kārtām desmitā vieta 16 komandu konkurencē) un komandas kapteiņa Dmitrija Aļeničeva skandalozā intervija liks šodien Starkovam demisionēt?!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu