Šlesers vadīs Saeimas Budžeta komisiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Ainārs Šlesers (LPP) trešdien tika ievēlēts Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja amatā.

Komisijas priekšsēdētājs aicinājis komisijas deputātus jau tuvāko nedēļu laikā aktīvi iesaistīties 2007. gada valsts budžeta projekta sagatavošanā, tāpēc lūgs uz komisijas sēdi finanšu ministru Oskaru Spurdziņu un Valsts ieņēmumu dienesta vadību. Komisija vēlas saņemt Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta informāciju par nodokļu iekasēšanas un budžeta ieņēmumu prognozēm, lai plānotu budžeta izdevumu apjomu un sagatavotu pamatotu un uz valsts attīstību vērstu budžeta projektu, ko pieņems jau 9. Saeima.

Budžeta gatavošana ir tieši saistīta ar nodokļu politiku turpmākajiem gadiem, un jābūt pilnīgai skaidrībai par tās ietekmi uz valsts un pašvaldību budžetiem, tāpēc komisijas priekšsēdētājs paudis gatavību veikt dialogu starp Budžeta komisiju, Finanšu ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību par iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšanu no 25% līdz 22% no 2007. gada 1. janvāra un līdz 15% triju gadu laikā, kā to paredz valdības pieņemtais lēmums.

«Pēc mūsu panāktās uzņēmumu ienākuma nodokļa samazināšanas no 25% līdz 15% iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazināšana ir nemainīga Latvijas Pirmās partijas prioritāte nodokļu politikas jomā, kuru beidzot nepieciešams īstenot,» sacīja Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu