Izmantojot juridiskās nianses, atsāk Labo māju būvniecību (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajās dienās atsākusies jaunās suņu patversmes celtniecība Juglā. Ilgi gan darbi, visticamāk, neturpināsies, jo SIA AGN pārsūdzējusi tiesas lēmumu, ar kuru tie atļauti.

Lai gan SIA AGN valdes priekšsēdētājs Agris Nagliņš apliecināja, ka pārsūdzējis Administratīvajā apgabaltiesā iepriekšējās tiesu instances lēmumu, ar kuru atjaunota Labo māju būvatļauja un ļauts turpināt jaunās suņu patversmes būvniecību, viņš to acīmredzot ir paveicis pašā pēdējā brīdī.

Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) dzīvnieku aizsardzības grupas pārstāve Linda Zirdziņa pastāstīja, ka otrdienas vakarā organizācijas jurists no Administratīvās rajona tiesas saņēmis "apaļu, smuku zīmodziņu, kas apliecina, ka spriedums stājies spēkā, jo tiesai nav informācijas, ka tas būtu pārsūdzēts". Līdz ar to šajās dienās atsācies darbs pie Labo māju būvniecības. L. Zirdziņa gan neloloja lielas cerības, ka to izdosies ilgi turpināt: "Droši vien viņš pārsūdzēšanu ievilcis līdz pēdējam brīdim, dokumentus iesniedzis dziļā vakarā, tāpēc drīz vien saņemsim atkal jaunu tiesas paziņojumu un darbus nāksies pārtraukt." Taču līdz tam brīdim LKF strādās pie jaunās suņu mājas.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka AGN iesniedza Administratīvajā rajona tiesā prasību apturēt jaunajai suņu patversmei izsniegto būvatļauju. Sūdzība bija balstīta uz vairākiem argumentiem, no kuriem galvenie – nav veikta šīs būvniecības ieceres publiskā apspriešana, nav arī ietekmes uz vidi novērtējuma. LKF lūdza līdz tiesas sēdei (kuras datums vēl nav zināms) ļaut turpināt darbus, un Administratīvā rajona tiesa šo lūgumu akceptēja. Taču tiesas lēmumu bija iespējams pārsūdzēt desmit dienu laikā no pilna sprieduma teksta saņemšanas.

A. Nagliņš apstiprināja, ka šo tiesas lēmumu pārsūdzējis, pie jau iepriekš minētajiem argumentiem pievienojot vēl dažus. AGN arī nosūtījuši vēstuli Rīgas mēram Jānim Birkam un atbildīgo domes komiteju vadītājiem "ar priekšlikumiem meklēt risinājumus šajā stadijā". Pēc uzņēmēja domām, aptuveni 2,7 miljonus latu vērto Labajām mājām atvēlēto zemes gabalu Juglā varbūt izdevīgāk pārdot un "par šo naudu uzcelt trīs patversmes", varbūt "iespējams palielināt esošās patversmes jaudu" utt. "Visu varam risināt, ja kādam ir tāda vēlme," apgalvoja A. Nagliņš. AGN pērn Juglā ieguvusi zemi 5,6 hektāru platībā, kur grasās realizēt vērienīgu investīciju projektu, savukārt kaimiņos esošās Labās mājas, pēc uzņēmēju domām, varētu mazināt projekta vērtību. LKF no firmas nomā arī pašreizējās patversmes telpas, taču nomas līgums beidzas decembra beigās.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu