Atliek Simsones prasību pret Ģīli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdien Siguldas tiesa atlika lietas izskatīšanu par kompensācijas 19 555 eiro apmērā pieprasīšanu, kurā kā prasītāja uzstājās izdevniecības «Rīgas Viļņi» valdes priekšsēdētāja Aija Simsone un atbildētājs — plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis. Simsone kompensāciju prasa par, viņasprāt, nekvalitatīvo operāciju.

Kā portālu «Apollo» informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Gunta Uiska, lietas izskatīšana atlikta, jo atbildētāja pārstāvis lūdzis atļauju iepazīties ar informāciju par Simsones ārstēšanos. Tā kā saskaņā ar ārstniecības likumu šāda informācija ir konfidenciāla, Simsones pārstāvis sniegt ziņas par ārstēšanos nebija pilnvarots.

Jau ziņots, ka Simsone 2005. gada 18. februārī iesniedza tiesā prasību pret Ģīli par, viņasprāt, nekvalitatīvi veiktu operāciju. Simsone vēlas piedzīt  no ķirurga 19 555 eiro, kurus iztērējusi  atkārtotas operācijas veikšanai Francijā.

«Manā pēcdzemdību periodā veiktās operācijas laikā ārsts Jānis Ģīlis mani sakropļoja, kā dēļ bija vajadzīgas papildu operācijas un ilgstoša ārstēšanās. Biju spiesta ārzemēs glābt savu veselību un labot šā Latvijas ārsta rupjās kļūdas. Francijā, kur turpināju ārstēšanos, mediķi bija šokēti par metodēm un kvalitāti, kā ir strādājuši viņu kolēģi Latvijā. Tā vietā, lai godprātīgi atzītu savas kļūdas un civilizēti risinātu šo problēmu, kompensējot radītos zaudējumus saistībā ar operācijas seku novēršanu, ārsts Jānis Ģīlis cenšas nomelnot mani — cietušo,» pērn atklātā vēstulē norādīja Simsone.

Pērn janvārī Ģīlis vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone izspiež naudu un draud par viņu izplatīt apkaunojošas ziņas, taču izdevēja norādīja, ka pieprasījusi kompensāciju par neizdevušos operāciju. Policija ierosināja krimināllietu par izspiešanu un piemēroja Simsonei drošības līdzekli parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu. Taču tas tika atcelts, jo Valsts policija noteiktajā laikā nelūdza prokuratūru sākt kriminālvajāšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu