Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies tradicionālās Putnu dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Zooloģiskajā dārzā divu dienu garumā norisināsies tradicionālās Putnu dienas, kuru laikā varēs iesaistīties putnu būrīšu gatavošanā, informēja Zooloģiskā dārza informācijas dienestā.

Abas dienas no plkst.12 līdz 15 «Dzeņa darbnīcā» pieredzējušu speciālistu pavadībā ikvienam Zooloģiskā dārza apmeklētājam būs iespēja pašrocīgi uzmeistarot pareizu mākslīgo ligzdvietu pierastākajiem dobumperētājiem strazdiem, kā arī zīlītēm, zvirbuļiem un mušķērājiem. Turklāt pašu pagatavoto putnu būri varēs nest līdzi un piekārt putniem tīkamā vietā savu māju apkaimē.

Rīgas Zooloģiskā dārza darbinieki sagatavojuši materiālus 300 zīlīšu mājvietām un 300 strazdu mājokļiem, kā arī 100 īpašajiem būriem meža susuriem.

Pērn sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un Daugavpils Universitātes dabas izpētes un vides izglītības centru tika sākta meža susuru mākslīgo ligzdvietu gatavošana. Arī šogad turpināsies meža susuru būru gatavošana. 100 mājvietas tiks nogādātas un izvietotas Daugavpils novadā dabas parkā «Silene».

Meža susuris ir reti sastopams un iekļauts Latvijas īpaši aizsargājamo sugu sarakstā. Tas dzīvo Latvijas dienvidaustrumos Daugavpils novadā dabas parkā «Silene». Šis naktī aktīvais grauzējs apdzīvo jauktus skujkoku mežus ar lapu koku piejaukumu un attīstītu krūmu stāvu. Susuru apdzīvotos mežos neatņemama sastāvdaļa ir lazdas un ozoli.

Gadu gaitā «Dzeņa darbnīcā» demonstrēta visdažādāko putnu mākslīgo ligzdvietu izgatavošana - gan ligzdas pamatne stārķiem, gan ligzdas kastes pīlēm un lauka piekūniem, gan būri garastes pūcēm, meža pūcēm un mazākajām pūcītēm - apodziņiem, gan zaļajai vārnai un pupuķim, gan sarežģītākas konstrukcijas būri erickiņiem, kuros labprāt olas dēj arī dzeguzes. Tāpat ir būvētas slēptuves sikspārņiem.

Savukārt nākamajā nedēļas nogalē, 9.aprīlī un 10.aprīlī, Putnu dienas notiks Zooloģiskā dārza filiālē «Cīruļi», tāpēc visi tie, kuri nepaspēs zīlīšu un strazdu mājvietas vai susuru būri izgatavot šajā nedēļas nogalē Rīgā, būs gaidīti Kalvenē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu