«Praida» dievkalpojuma dalībniekus apmētā ar puvušām olām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/B.Aprāne

Sestdien pie Anglikāņu baznīcas Rīgā bija pulcējušies aptuveni astoņi seksuālo minoritāšu un geju gājiena pretinieki, kuri dievkalpojuma apmeklētājus ārpusē apmētāja ar puvušām olām un izkārnījumiem. To portālam «Apollo» pavēstīja Māris Sants.

Kā vēlāk pastāstīja mācītājs Juris Cālītis, dievkalpojums bija paredzēts pulksten 11, taču tika pārcelts uz pulksten 10. Cālītis uzskata, ka dievkalpojuma norises laika izmaiņas pasargājušas no tā, ka agresīvi noskaņotie cilvēki piecūko baznīcu.

«Daļa no «sūdu» metējiem bija kristieši. Šie cilvēki ir slimi, taču par viņiem es neuztraucos. Mani uztrauc mācītāji, politiķi un citi sabiedrības vadītāji, kuri šos cilvēkus kūda uz šādu rīcību,» tā Cālītis.

Gan viņš, gan Sants ir ļoti pārsteigti, ka pie baznīcas, ņemot vērā aizvadītā gada pieredzi, nebija norīkots neviens drošības sargs, kurš būtu varējis novērst nekārtības. Taču Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis «Apollo» sacīja, ka policija iepriekš par dievkalpojumu un palīdzības nepieciešamību nav bijusi informēta.

Dievkalpojumā piedalījās arī kāds mācītājs no Zviedrijas, kurš pauda, ka notikusī situācija viņu nevis nobiedējusi, bet sadusmojusi.

Kā novēroja «Apollo», seksuālo minoritāšu pretinieki rīta pusē pulcējās ar Strēlnieku un Alberta ielas rajonā, kur Rīgas Ekonomikas augstskolā pulksten 11 notika geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības «Mozaīka» pārstāvju preses konference. Minētajā vietā bija vērojams liels skaits policistu, līdz ar to seksuālo minoritāšu gājiena pretinieki nekādus vardarbīgus izlēcienus neatļāvās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu