Pazudušo orgasmu meklējot. 1.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Agrā pēcpusdienā viņas satikās iecienītajā kafejnīcā. Četras draudzenes. No skata — glītas, veiksmīgas sievietes vecumā pēc 30. Nezinātājs nepateiktu, ka viņas kaut kas nomāc, taču problēma bija, un tā skrāpējās kaut kur dziļi klēpja iekšienē kā nervozs kaķis, kuru neviens nepaijā, tāpēc tas aizmirsis murrāt... Viņas satikās, lai runātu par pazudušo orgasmu, sen nebaudīto dzimumapmierinājumu.

Ainas stāsts

Aina (39 gadi, bērnudārza audzinātāja) uzaugusi visai puritāniskā ģimenē, kur par seksu skaļi nerunāja, jaunībā bija dzirdējusi — sievietes seksualitāte atraisoties tikai pēc 30 gadu vecuma. Un viņai par to bija iespēja pārliecināties. Intīmajās attiecībās ar savu pirmo vīru Aina seksuālo baudu nekad nebija jutusi, drīzāk uzskatīja to par sievietes misijas pildīšanu.

Iespējams, tas bija viens no laulības izjukšanas iemesliem. Pēc šķiršanās Aina iepazinās ar divpadsmit gadu vecāku vīrieti, un abi nolēma sākt kopdzīvi. Jānis bija pilnīgs pretstats Ainas pirmajam vīram — mierīgs, kluss, nesmēķēja, nedzēra, toties gultā — īsts žigolo. Sākumā Aina mēģināja viņam bilst, ka no seksa neko daudz nesaprotot — viņai dzīvē bijis tikai viens vīrietis, uz ko Jānis atbildēja, lai viņa par to neuztraucas.

Jānis atnesa mājās videokasetes ar seksfilmām, abi tās skatījās, un Aina vēl vairāk apjauta — viņas dzīvē nekad nekas tāds nav bijis. Kad pēc mirkļa abi jau gulēja viens otra apskāvienos, Aina sajutās kaut kā īpaši, vienā brīdī pat likās, ka viņa paceļas debesīs. «Vai tas ir orgasms, ko es jūtu?» sievietei iešāvās prātā doma. Tajā brīdī viņa atcerējās draudzeņu stāstīto par sajūtām seksuālā apmierinājuma laikā un saprata, ka tas ar viņu tiešām noticis. Kopš tās reizes Jānis Ainu apmierināja regulāri, un viņai jau sāka šķist, ka ir laimīgākā sieviete pasaulē. Arī draudzenes secināja, ka Aina ir pilnīgi izmainījusies — gan augumā, gan sejā, vienmēr starojošām acīm, smaidīga.

Pēc trīs kopdzīvē pavadītiem gadiem Aina un Jānis apprecējās. Aina sāka arvien biežāk runāt par to, ka vēlas bērniņu, savukārt Jānis, iepriekšējā laulībā jau uzaudzinājis divus, vēlreiz šo nastu uzņemties nevēlējās. Turklāt — jo vairāk Aina par bērnu runāja, jo retākas kļuva abu seksuālās attiecības, turklāt Jānis ne reizi neaizmirsa prezervatīvu...

Jānis ir biznesa cilvēks, un viņam pieder savs uzņēmums. Pirms pāris gadiem firmā sākās problēmas, un viņš kā īpašnieks to ļoti ņēma pie sirds. Ar katru dienu kļuva arvien nerunīgāks. Sākumā Aina pārdzīvoja viņam līdzi un saprata, ka saspringtā situācijā arī seksuālās attiecības nevar būt tādas kā agrāk. Ja arī reizēm sekss bija, parasti tas vairāk bija ķeksīša pēc. Bet orgasms... Par to atlika vien naksnīgas atmiņas, īgni raugoties vīra mugurā, kas ne reizi vien kaislē tika saskrāpēta līdz asinīm. Kas bija noticis ar vīru, kurš nu jau ilgu laiku vairs nespēja Ainu pacelt tajā vārdos nedefinējamajā lidojumā, ko dēvē par orgasmu. Nevarēja? Negribēja? Lai nu kā, Ainai tas bija apnicis!

«Vai tad tu nemāki pati sevi apmierināt?» viņas žēlabas pārtrauca Pārsla, jaunākā un brīvdomīgākā no visām draudzenēm. Aina apmulsa, nosarka un šajā brīdī izskatījās tik līdzīga savai puritāniskajai mātei. Nē, nē, viņa to nedarīs!

Padoms Ainai: meklēt kopīgu risinājumu abu vēlmēm

Dainis Balodis: — Domāju, Ainai jau sākotnēji bija maz zināšanu par cilvēka seksualitāti. To apstiprina arī savu vajadzību un vēlmju noliegums, pakļaujoties kādam noteiktam standartam. To varēja mainīt partnera attieksme, kas sievieti iedrošināja un ļāva viņai atraisīties. Turpmākais (attieksme pret bērniem un problēmas biznesā) negatīvi iespaidoja savstarpējās un arī seksuālās vajadzības.

Sekss ir spēle, kas vērsta uz baudas sasniegšanu. Tāpēc jebkura cita ideja, kas kļūst par galveno un vienīgo, laupa visu seksa burvību. Ja vīrietis nevēlas bērnus, bet sieviete tos grib, attiecībās veidojas nopietns konflikts, kas noteikti neuzlabo seksuālo attiecību kvalitāti. Vīrietim seksa laikā būs jādomā par to, kā izvairīties no tā, lai sieviete nepaliek stāvoklī, jāmēģina kontrolēt situācija, un viņš nevarēs būt brīvs un patiess. Tas pats attiecas uz sievieti, tikai no pretējas pozīcijas. Kāda te vairs bauda!

Artūrs Vāvere: — Jānis jūtas apdraudēts, domājot par savu turpmāko dzīvi, tāpēc apzināti, bet visdrīzāk neapzināti, cenšas izvairīties no seksuālajiem kontaktiem. Viens no veiksmīgākajiem risinājumiem ir ieslīgšana biznesā. Lai saglabātu šīs attiecības, vienai no pusēm būtu jāpieņem otras puses vēlmes. Pretējā gadījumā šo cilvēku ceļi šķirsies, un katrs var aiziet savu ceļu. Nozīmīgas ir gan Jāņa, gan Ainas vēlmes, bet ko izvēlēties? Tas ir vissmagākais jautājums uz kuru atbilde jārod kopīgi.

«Sarunas»: — Vai masturbācija šajā gadījumā būtu risinājums?

D. Balodis: — Masturbācija ir viena no izejām, ja cilvēkam ir problēmas ar savu seksuālo partneri vai ja ir grūti sasniegt orgasmu. Amerikāņu seksologi iesaka sievietēm iemācīties apmierināt sevi, lai nebūtu (vai būtu mazāk) problēmu ar partneri. Ja nav seksuālu attiecību vai to kvalitāte ir neapmierinoša, pašapmierināšanās ir vienīgais veids, kā sasniegt seksuālu baudu. Tā ļauj sievietei labāk iepazīt sevi un savas izjūtas, kas ļoti labi var noderēt seksuālo attiecību laikā ar partneri. Ainai ir negatīva attieksme pret masturbāciju, bet attieksmes maiņa jau ir seksuālās izglītības uzdevums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu