Jaundžeikaram uzdod sniegt atskaiti par darbu «Praida» pasākumu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Reaģējot uz vakar Rīgā seksuālo minoritāšu pasākumu laikā notikušajām nekārtībām un agresijas izpausmēm, Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) uzdevis iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram (LPP) sniegt detalizētu atskaiti par tiesībsargājošo iestāžu darbu un noskaidrot nekārtību organizētājus.

Ministru prezidents ir nobažījies par neiecietības izpausmēm Latvijas sabiedrībā un valdība nosoda agresijas izpausmes seksuālo minoritāšu pasākumu laikā, aģentūrai LETA sacīja Ministru prezidenta padomnieks Arno Pjatkins.

Kalvītis patlaban atrodas vizītē Slovēnijā, tāpēc valdības vadītāja pienākumu izpildītājām Aigaram Štokenbergam (TP) uzdots izdot četras rezolūcijas.

Iekšlietu ministram uzdots trīs dienu laikā sniegt detalizētu atskaiti pa vakar seksuālo minoritāšu notikušo, lai izvērtētu, vai amatpersonas darījuši visu, lai nodrošinātu kārtību galvaspilsētā.

Tāpat Jaundžeikaram uzdots noskaidrot, kas organizējis nekārtības seksuālo minoritāšu pasākumu laikā, lai šīs personas tiktu sauktas pie atbildības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Savukārt tieslietu ministram Guntaram Grīnvaldam (LPP) uzdots izstrādāt grozījumus krimināllikuma 77.pantā, kurā paredzēta atbildība par rasu un etniskā naida kurināšanu, lai noteiktu atbildību arī par cita veida naida kurināšanu.

Īpašu izdevumu ministrei sabiedrības integrācijas lietās Karinai Pētersonei (LC) uzdots valdībai sniegt atskaiti par līdz šim paveikto iecietības programmu īstenošanā. Tāpat ministrei jāsagatavo priekšlikumi šīs programmas uzlabošanai.

Kā ziņots, vakar, 22.jūlijā, policijas darbinieki par agresīvu rīcību, kas bija pretrunā ar likumu un reāli apdraudēja gan apmeklētāju, gan dalībnieku, gan arī pasākuma pretinieku dzīvību, veselību un drošību, aizturēja 14 cilvēkus, to vidū arī vienu nepilngadīgo. Pret vienu no aizturētajiem - 1959.gadā dzimušu vīrieti - sākts kriminālprocess par uzbrukumu policijas darbiniekam.

Protesta akcijās pie viesnīcas «Reval Hotel Latvija» tika aizturēti vairāki politiskās organizācijas «Nacionālā spēka savienība» biedri, tai skaitā arī organizācijas priekšsēdētājs Viktors Birze, aģentūru LETA informēja politiskās organizācijas pārstāvis Kristaps Kaupe.

Tikmēr lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība «Mozaīka» sākusi vākt parakstus, lai panāktu Jaundžeikara demisija. Organizācija uzskata, ka ministrs nespējis nodrošināt, lai policija garantētu kārtību pasākumu gaitā un Jaundžeikara «ilgā atteikšanās ievērot likumu un aizsargāt Latvijas pilsoņu demokrātiskās tiesības ir izprovocējusi sabiedrības locekļus uz vardarbību.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu