«Mozaīka» sašutusi par policijas darbu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Mozaīka» ir sašutusi par acīm redzamajiem trūkumiem policijas darbībā. Kā organizācijas pārstāvji norāda šodien izplatītajā paziņojumā, policija daudz par vēlu ieradās pie Anglikāņu baznīcas, kur dievkalpojuma apmeklētaji un mācītaji tika apmētāti ar izkārnījumiem un olām.

Tāpat neizpratni raisot tas, kāpēc tika atļauta nesankcionēta demonstrācija ārpus Rīgas ekonomikas augstskolas un viesnīcas Reval Latvija, vai kamdēļ policijas pārstavji nepildīja savu galveno uzdevumu – aizsargāt miermīlīgus sabiedrības locekļus pret agresoru pūli. 

Rīgā visu dienu notika nelikumīgas demonstrācijas un miermīlīgi iedzīvotāji, kas nepārkāpa likumu, tika terorizēti no šīs demonstrācijas dalībnieku puses un policija nedarīja neko, lai šo nelikumīgo demonstrāciju izklīdinātu, uzskata «Mozaīkas» pārstāvji.

Tāpat pasākumu organizētāji uzskata, ka pilna atbildība par visiem sestdienas notikumiem jāuzņemas LR iekšlietu ministram Dzintaram Jaundžeikaram, kura demisiju tiek plānots pieprasīt.

Tai pat laikā «Mozaīka» izsaka dziļu sašutumu par Rīgas Domes un arī tiesas neizpratni par pulcēšanās brīvības un vārda brīvības izpausmēm demokrātiskā valstī. Šī iemesla dēļ «Mozaīka» pārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas lēmumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu