Privātajam sektoram jāfinansē klimata pārmaiņu sekas (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klimata pārmaiņu mazināšanas pasākumu galvenajam finansēšanas avotam ir jābūt privātajam sektoram – šāds viedoklis izskanējis ANO klimata konferencē, kas šobrīd notiek Ņujorkā.

Samitā piedalās arī Latvijas pārstāvji – prezidents Valdis Zatlers un vides ministrs Raimonds Vējonis, kurš šodien piedalās apaļā galda diskusijā par klimata pārmaiņām.

Galvenie temati, par kuriem Latvija pauž viedokli apaļā galda diskusijā, ir eko efektīva ekonomika, kopīgs ieguldījums, risinot jautājumus par klimata pārmaiņu finansējumu, kā arī enerģijas drošības veicināšana.

Latvija uzskata, ka ir nepieciešams veicināt tādas ekonomikas attīstību, kas balstīta uz zemu oglekļa izmešu daudzumu, turklāt klimata pārmaiņas iespējams palēnināt, pārtraucot mežu izciršanu un sākot stādīt jaunus mežus, kā arī sabalansējot lauksaimniecībā izmantojamās zemes un mežu platības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu