Sieviete = vīrietis? Kļūda!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Attiecības starp sievietēm un vīriešiem pastāv par spīti nepārvaramajām dzimumu atšķirībām.

Lielākie nopelni šajā ziņā ir sievietēm, jo viņām piemīt prasmes, kas nepieciešamas, lai vadītu attiecības un ģimeni. Viņas ir apveltītas ar spēju sajust iemeslus un nozīmes, ko slēpj runa un uzvedība, un tāpēc jau iepriekš paredz iznākumu un sāk rīkoties, lai novērstu problēmas. Ja visas valstis vadītu sievietes, pasaule kļūtu daudz drošāka. Vīriešiem ir dotas spējas medīt un dzīties pēc medījuma, atrast ceļu uz mājām, iekurt uguni un radīt — tas arī viss. Viņiem, gluži tāpat kā sievietēm, ir jāapgūst jauni paņēmieni, lai izdzīvotu mūsdienās.

Attiecības nokļūst strupceļā, kad vīrieši un sievietes atsakās atzīt, ka viņi ir bioloģiski atšķirīgi, un vēlas, lai otrs dzīvotu atbilstoši viņu gaidām. Lielākā daļa stresa, ko piedzīvojam attiecībās, rodas no aplamā uzskata, ka mūsdienās vīrieši un sievietes ir vienādi un viņiem ir vienādas prioritātes, spēks un vēlmes.

Pirmo reizi cilvēces vēsturē mēs zēnus un meitenes audzinām un izglītojam pilnīgi vienādi, mācot, ka viņi ir vienādi un arī viņu spējas ir vienādas. Pieauguši viņi apprecas un, kādu rītu pamostoties, atklāj, ka tomēr ir pilnīgi atšķirīgi visos iespējamos veidos, aprises un formās.

Mazliet dīvaini, ka jaunu cilvēku attiecības un laulības ir tik katastrofālā stāvoklī. Katrs priekšstats, kas pastāv uz seksuālo vienādību, ir briesmu pilns, jo prasa vienādu uzvedību gan no vīriešiem, gan no sievietēm, kuriem ir tik atšķirīgas smadzeņu elektriskās shēmas. Reizēm ir grūti saprast, kāpēc dabā iekārtots, ka nesakritība starp dzimumiem ir tik acīmredzama, taču tā ir tikai šķietamība, jo mūsu bioloģija ir lielā pretrunā ar mūsu pašreizējo vidi.

Labās ziņas ir tās, ka, sapratuši šo atšķirību izcelsmi, jūs ne tikai spēsiet ar tām sadzīvot, bet pratīsiet arī apieties ar tām, cienīt un beigu beigās arī mīlēt tās.

Vīrieši grib varu, sasniegumus un seksu. Sievietes vēlas attiecības, stabilitāti un mīlestību. Bet tādēļ jau nav vērts būt neapmierinātam, tikpat labi var arī vainot debesis par to, ka līst.

Ja uztversiet lietu kā pašsaprotamu parādību un paņemsiet lietussargu vai uzvilksiet lietusmēteli, šie laika apstākļi vairs nebūs problēma.

Tāpat, ja sapratīsiet, ka jūsu atšķirību dēļ attiecībās var rasties grūtības un strīdi, jūs spēsiet paredzēt un novērst strīdus, pirms tie būs parādījušies.

Zinātnieki pastāvīgi sniedz pārliecinošas un drošas liecības, kas rāda, ka bioķīmiskās vielas dzemdē ievirza mūsu smadzeņu struktūru, un nosaka to, kas mums ir svarīgāks. Bet lielākajai daļai no mums nav nepieciešama miljonus vērtā smadzeņu skenējamā ierīce, lai zinātu, ka vīrieši neklausās un sievietes neprot orientēties kartē; šis aprīkojums vienkārši izskaidro to, kas bieži vien ir pats par sevi saprotams.

Pārsteidzoši, ka tagad — 21. gadsimtā — skolās joprojām nemāca vīriešu un sieviešu savstarpējo attiecību izpratni. Mēs labāk pētām žurkas, kas skrien pa labirintiem, vai skatāmies, kā pērtiķis, saprazdams, ka balvā saņems banānu, metīs kūleni atmuguriski. Zinātne ir gausa disciplīna, tā lēni un ļoti smagi kustas uz priekšu, tāpēc paiet gadi, kamēr rezultāti tiek ieviesti izglītības sistēmā.

Jūs paši varat sevi izglītot un pilnveidot. Tikai tad jūs varat cerēt uz laimīgām un piepildītām attiecībām, kādas ir pelnījuši gan vīrieši, gan sievietes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu