Ko sievietēs mīl vīrieši?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Kima un Daniels bija satikušies gadu un nolēma apprecēties. Abiem patika viņu attiecības, un katrs no viņiem domāja, ka otrs ir lielisks partneris.

Danielam patika, ka Kima vienmēr bija labi sakopusies, lai kur viņi kopīgi ietu. Viņas izskats pastāvīgi atgādināja, ka puisis ir izdarījis pareizo izvēli. Kima teica, ka viņai patīk tā ģērbties viņa dēļ, patīk Daniela apbrīnas pilnais skatiens, kad viņa ienāk telpā.

Taču četru laulības gadu laikā Kima mainījās. Likās, viņa daudz nerūpējās par to, kā izskatās mājās vai kad kaut kur dodas kopā ar draugiem. Kima domāja, ka viņai kā precētai sievietei vairs nav jāatstāj iespaids uz kādu. Viņai likās, ka pucēšanās ir laika, naudas un enerģijas veltīga izšķiešana.

Mājās pēc darba Kima parasti valkāja sārtu atlasa halātu un rītakurpes, nelietoja kosmētiku un reti ķemmēja matus. Daniels domāja: varbūt sievai vienkārši ir problēmas darbā un drīz viņa atkal pacentīsies. Viņu sāka kaitināt tas, ka Kima darbā cenšas izskatīties labi, bet mājās ir galīgi nevīžīga. Taču pēc kāda laika Kima sāka arī iziet no mājas nesakopusies. Viņa pārtrauca lietot kosmētiku, neskuva kājas un valkāja drēbes, kuras, kā izteicās Daniels, sievu padarīja līdzīgu viņa mātei. Klusībā Danielam «iekšā viss sāka vārīties». Šāda uzvedība viņam vēstīja, ka viņš un viņa draugi Kimai neliekas tā vērti, lai viņu dēļ papūlētos.

Tā kā vīrieši ir radījumi, kam piemīt vizuālā uztvere, Kimas izskats kļuva par pagrieziena punktu viņu attiecībās, un Daniels sāka izvairīties no seksa ar Kimu. Pirmoreiz viņu laulības laikā attiecībās parādījās plaisas, un Daniels sāka ievērot citas sievietes. Viņa darbavietā daudzām sievietēm bija eleganti tērpi, lielākā daļa kolēģu bija perfekti koptas un lietoja kosmētiku. Viņas flirtēja ar Dānielu, tas cēla vīrieša pašcieņu.

Daniels nolēma par šo situāciju parunāt ar Kimu tieši. Sākumā sieva bija dusmīga un nesaprata, kāpēc viņš nevar to mīlēt tādu, kāda viņa ir. Daniels nespēja izskaidrot savu attieksmi un jutās vainīgs, ka vispār ir par to ieminējies. Pēc sešiem mēnešiem Daniels atstāja Kimu un tagad dzīvo kopā ar Džeidu no sava biroja. Kima iekļāvās tajā sociālajā grupā, kas uzskata, ka visi vīrieši ir nelieši.

Vai nu mums tas patīk vai ne, bet fiziskais izskats ietekmē mūsu spējas piesaistīt un noturēt partneri. Cilvēkiem, ar ko tiekamies, 90% priekšstata par mums rodas pirmajās četrās minūtēs, un mūsu fiziskā pievilcība tiek novērtēta mazāk nekā 10 sekunžu laikā.

Izpētīsim tos elementus, kas ļauj vīriešiem un sievietēm izskatīties pievilcīgiem un piesaistīt pretējā dzimuma uzmanību. Nav lieki piebilst, ka tas, ja jūs neizskatāties kā Breds Pits, nenozīmē, ka jūs nevarat pie pretējā dzimuma gūt panākumus. Bet, saprotot, kā darbojas pievilkšanas process, un tad izstrādājot dažas vienkāršas stratēģijas, ko lietot savā labā, jūs viegli varat kļūt daudz valdzinošāki. Cilvēka smadzenēs ir saglabājušies uzvedības paraugi un reakcijas, kas veidojušās mūsu priekšteču dzīves iespaidā. Bioloģijas evolūcija rāda tiešu, dažkārt gluži netīkamu nostādni attiecībā uz seksuālo pievilcību.

Tātad kam piemīt iedarbīgākais spēks — personības skaistumam un fiziskajai pievilcībai vai gudrībai? Noliksim pie malas romantiskās mīlestības teoriju, politisko korektumu un personisko taktu un centīsimies būt tik objektīvi, cik vien iespējams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu