Šķēle: TB/LNNK un JL nav piemēroti partneri valdībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Jaunās valdības veidotājiem nevajadzētu steigties ar ceturtā koalīcijas partnera izvēli. Tā «Latvijas Radio 4 - Doma laukums» diskusijā «Darbības personas» sacīja «Tautas partijas» dibinātājs, tagadējais partijas ierindas biedrs Andris Šķēle. Viņaprāt, apvienība «Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (TB/LNNK) un partija «Jaunais laiks» (JL) nav piemēroti sadarbības partneri.

««Jaunais laiks» ir labējie populisti, un es vienmēr no tādiem esmu baidījies. Esmu redzējis, ko dara un kādu ļaunumu nes populisti. Viņiem nav nekā svēta. Populistiem ticēt nedrīkst,» raidījumā uzsvēra politiķis un piebilda, ka JL rindās ir arī profesionāļi, tomēr kopumā partijai populisms ir raksturīgs. Šķēle arī atzina, ka skeptiski raugās uz «radikālām pozīcijām», jo šādu cilvēku parlamentā paustie uzskati nevis vieno sabiedrību, bet gan šķeļ to.

Politiķis norāda, ka domu par sadarbību ar «tēvzemiešiem» varētu apsvērt vienīgi tad, ja partijas priekšsēdētājs Roberts Zīle «katru dienu sēdētu parlamentā un savus ekonomiskos uzskatus pārstāvētu Latvijā».

Šķēle kā koalīcijas veidotājs riskētu un pirmo reizi meklētu saskares punktus ar kādu krievvalodīgas Latvijas iedzīvotājus pārstāvošu partiju. Ekspremjers pieļauj, ka šāda situācija varētu neapmierināt daļu Latvijas iedzīvotāju, tomēr «neviens nevarētu apgalvot, ka valdības 51 mandāta koalīcija ir Maskavas roka».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu