Konsultācijas ar 9.Saeimā ievēlētajām partijām prezidente sāks ar TP

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga konsultācijas ar politiskajām partijām par valdības izveidošanu un premjera kandidāta nominēšanu sāks otrdien, 17.oktobrī, aģentūru LETA informēja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Pirmā partija, ar kuru tiksies prezidente, būs "Tautas partija" (TP), kura ieguvusi vislielāko vēlētāju atbalstu 7.oktobrī notikušajās 9.Saeimas vēlēšanās.

Prezidentes konsultācijas ar politiskajām partijām notiks atbilstoši partiju iegūtajam rezultātam vēlēšanās.

Nedēļas beigās, pēc Apvienotās Karalistes karalienes Viņas Majestātes Elizabetes II un Edinburgas hercoga vizītes Latvijā 18.un 19.oktobrī, atsāksies Vīķes-Freibergas konsultācijas ar pārējām partijām. Nākamās partijas attiecīgi būs "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) un partija "Jaunais laiks" (JL).

Aiznākamajā nedēļa prezidente konsultēsies ar nākamajām Saeimā iekļuvušajām partijām.

Kā ziņots, TP, par kuru nobalsoja 19,49% vēlētāju, ieguvusi 23 deputātu vietas. ZZS, par kuru nobalsoja 16,69% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus. Arī JL, par kuru nobalsoja 16,38% vēlētāju, saņems 18 deputātu mandātus.

Apvienība "Saskaņas centrs", par kuru nobalsoja 14,42% vēlētāju, pienākas 17 deputātu vietas.

Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" apvienība, par kuru nobalsoja 8,59% vēlētāju, saņems desmit deputātu mandātus, apvienība "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas saņēmusi 6,95% vēlētāju atbalstu, iegūs astoņas deputātu vietas, bet apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", par kuru nobalsoja 6,02% vēlētāju, - sešas deputātu vietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu