ZZS vēlas strādāt trīs partiju veidotā koalīcijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir gatava strādāt triju partiju veidotā koalīcijā. Šādu vēlmi ZZS izteica piektdien notikušajās sarunās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ZZS nenoliedz iespēju sadarboties ar kādu ceturto partneri, taču lēmums par vēl viena koalīcijas partnera iesaistīšanu jāpieņem koalīcijas vadošajai partijai, t. i., Tautas partijai (TP). Taču ZZS neslēpa vēlmi veidot valdības koalīciju trīs partiju sastāvā, pamatojot to ar sadarbības pieredzi un zināšanām par partiju programmatiskajiem nosacījumiem. Koalīcijas kodolu patlaban veido TP, ZZS, kā arī Latvijas Pirmās partijas un «Latvijas ceļa» apvienība.

Brigmanis arī norādīja, ka ZZS nevēlas atteikties no saviem ministru krēsliem un Saeimas priekšsēdētāja amata ceturtā sadarbības partnera dēļ.

Saeimas spīkera amatam izvirzītais ZZS pārstāvis Indulis Emsis pēc tikšanās žurnālistiem sacīja, ka saruna ar Valsts prezidenti bijusi konstruktīva un interesanta. Pārrunāti ar valsti, valdības koalīciju un turpmāko darbu saistīti jautājumi, ZZS izklāstījusi savu redzējumu par nākamo četru gadu laikā veicamajiem uzdevumiem, bet prezidente savu pozīciju par pārrunāto nav paudusi. «Guvām labu ceļamaizi un labus ierosinājumus,» norādīja Emsis.

Vīķe-Freiberga piektdien atsāka sarunas ar politiskajām partijām par valdības veidošanu un premjera kandidāta izvēli. Vispirms dienas vidū prezidente tikās ar ZZS pārstāvjiem, bet pēcpusdienā norunāta tikšanās ar «Jauno laiku». Ar TP prezidente tikās otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu