Prasīs paaugstināt gāzes tarifus par 54%

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

«Latvijas gāzes» (LG) valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» sacīja, ka, iesniedzot jaunos gāzes tarifus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) atkārtoti, dabasgāzes tarifus paaugstinās līdz 54%. Iepriekšējā projektā, kuru iesniedza, LG prasīja paaugstināt tarifus par 37%.

SPRK nepieņēma izskatīšanai pēc būtības gan «Latvijas gāzes» (LG), gan AS «Latvenergo» paaugstināto tarifu projektus. Abos gadījumos, pēc SPRK domām, tarifu paaugstināšanas projekti nav pieņemti izskatīšanai, jo trūkuši piegādes līgumi.

LG preses sekretārs Vinsents Makaris iepriekš sacīja, ka SPRK lēmums ir saprotams, jo nav iesniegts līgums ar «Gazprom». Tomēr LG uzskatīja, ka būtu godīgi pret klientiem iesniegt tarifu projektu pēc iespējas ātrāk, lai varētu rēķināties ar tarifu pieaugumu.

Gāzes iepirkuma cena pieaugs 1. janvārī, tāpēc LG strādās ar zaudējumiem laika posmā, kamēr stāsies spēkā jaunie tarifi.

Visu vajadzīgo informāciju LG plānot SPRK iesniegt, kad tā būs apkopota, un tas varētu notikt pāris nedēļu laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu