Īsts vīrietis — sievietes fantāzijas tēls?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visos laikos meitenes skaitījušās sentimentālas sapņotājas. Lai kā mūsdienu sievietes cenšas šos stereotipus lauzt, izliekoties par aukstām aprēķinātājām, dvēselē viņām joprojām glabājas sapnis.

Un sapņo meitenes vispirms jau par vienu, par vissvarīgāko — par savu īsto un vienīgo. Kopš pašas bērnības, kad viņas noklausās pirmās pasaciņas, viņas sāk ilgoties pēc sava prinča.

Uz jautājumu — kāds tas tavs princis izskatās? — katra gan atbild pilnīgi citādi. Viena cenšas princim ielūkoties dvēselē, cita — maciņā, vēl cita domā par viņa glīto vaigu un šauro dibentiņu... Un prinčiem jau labo īpašību netrūkst. Viņiem ir jābūt — varonīgiem, vīrišķīgiem, ar labu sirdi, mīlošiem... Vienkāršāk un īsāk sakot — viņiem jābūt īstiem vīriešiem!

Mūsdienās gan valda uzskats, ka īstu vīriešu vairs nemaz nav, tie esot tikai meiteņu fantāzijas tēli. Vīrieši esot feminizējušies un kļuvuši par vājo dzimumu. Viņi esot piemirsuši cīnīties par slavu un godu, zaudējuši savu galantumu, citiem vārdiem — visu to, kā dēļ sievietes savā laikā tik ļoti mīlēja Retu Batleru, Dartanjanu, Džeimsu Bondu un viņiem līdzīgus varoņus.

Pievērsiet uzmanību — runa ir par grāmatu varoņiem, un tikai! Katrs no minētajiem taču patiesībā ir tikai rakstnieka izdomāts tēls...

Ko gan tas varētu nozīmēt? To, ka īstus vīriešus var sastapt tikai romānos? Un ka prinči darbojas tikai pasakās? Bet ko tādā gadījumā darīt ar meitenītēm, kuras joprojām tic un gaida savus prinčus? 

Pirms atbildēt, padomājiet, kādām īpašībām tad vajadzētu piemist īstajam vīrietim! «Viņam jābūt skaistam, gudram, stipram un materiāli nodrošinātam!» Vai tas jums ienāca prātā? Vismaz tā uz šo jautājumu atbildēja vairākums aptaujāto meiteņu un dažādu profesiju sieviešu.

Diemžēl man laikam vajadzēs jūs sarūgtināt: ļoti šaubos, ka jūs tādu sastapsiet... Visas šīs īpašības varētu piemist tikai ideāliem, bet ideāli dabā gandrīz nepastāv.

Varbūt tad labāk parunāsim par tiem īstajiem vīriešiem, kas eksistē un dzīvo mums apkārt, šajā pašā pasaulē, kur mēs? Kā sastapt viņus? Kā pamanīt un nepalaist garām?

Vīriešu šajā pasaulē ir daudz. Kāds no viņiem mūs pievelk. Cits — gluži otrādi. Un to otro parasti ir vairāk. Katru rītu autobusā, piemēram, var redzēt vienu un to pašu ainu — vismaz pusi sēdvietu tajā aizņem vīrieši, kaut arī vairākums braucēju ir sievietes. Kā gan citādi — pasaulē sieviešu vispār ir vairāk nekā vīriešu, un pie mums — it īpaši! Diemžēl sēdvietās iekārtojušies tieši stiprākie un jaunākie puiši, kaut arī viņiem blakus stāv padzīvojušas sievietes ar smagām paunām.

Interesanti vērot arī to, kā šie vīrieši ir ģērbušies. Vai viņi pirms iešanas uz ielas skatījušies spogulī? Vai zina, kas tas tāds — gludeklis? Un kā lietot dezodorantu? Un vai literāro valodu viņi ir mācījušies? Vārdu «etiķete» labāk viņiem vispār nepieminēt, domās, ka tas ir svešvārds.

Taču cik patīkami apzināties, ka ir arī citādi — īstie vīrieši. Tas patiesi nav tikai sieviešu iztēles auglis. Katrai no sievietēm tomēr ir iespēja satikt vismaz vienu no viņiem. «Bet KĀ?» — jūs iebrēksieties! Starp citu, tas ir vienkāršāk, nekā jums šķiet. Pats galvenais — nepaiet viņam garām! Lai to neizdarītu, vajag tikai atcerēties dažas vienkāršas patiesības.

Bet par to — rīt!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu