26.aprīlī atzīmēs Pasaules veterināro dienu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ, atzīmējot Pasaules veterināro dienu, kuras devīze šogad ir "Veterinārārsta profesijas dažādība", daudzviet Latvijā norisinās pasākumi, kuru mērķis ir ne vien cildināt veterinārārsta profesiju, bet arī iepazīstināt ar to jauniešus, kuri, iespējams, savu nākotni saista ar veterinārmedicīnu, TVNET informēja Pārtikas un veterinārā dienesta Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Lai gan veterinārārstiem tikšanās ar cilvēkiem un to labākajiem draugiem dzīvniekiem ir ikdienas darbs, šonedēļ daudzviet Latvijā veterinārārsti īpaši gaida ciemos ikvienu, kuru interesē veterinārārsta profesija, kā arī paši dodas ciemos, lai pastāstītu par savu darbu citiem.

Tā piemēram, atvērto durvju dienas notiks vairākās Liepājas, Kuldīgas, Limbažu, Tukuma, Ventspils, Ludzas, Valkas, Madonas, Rīgas un Rīgas rajona veterinārajās klīnikās, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta pārvaldēs.

Kā ierasts, īpaši pasākumi notiek arī bērniem un jauniešiem, kuri nākotnē, iespējams, nolēmuši izvēlēties veterinārārsta profesiju. Izglītojoši semināri jauniešiem notiek Smiltenes, Alsungas un Kabiles vidusskolās, kā arī Alūksnes un Ķekavas sākumskolās.

PVD ģenerāldirektors Mareks Samohvalovs sveic gan dienestā, gan privātpraksēs strādājošos veterinārārstus un novēl panākumus šajā grūtajā, atbildīgajā un vienlaikus tik nepieciešamajā profesijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu