Alūksnē noteikta trakumsērgas karantīna (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Alūksnē, netālu no mājas Pils ielā 50, 3.maijā tika atrasts beigts kaķis. Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes darbinieku nosūtītās analīzes laboratoriskai pārbaudei liecina, ka kaķis bijis slims ar trakumsērgu.

“Kaķis bija gaiši pelēcīgs ar baltu priekšu, turklāt laba barojuma. Tas nozīmē, ka kaķim ir bijis saimnieks, bet tas nav zināms. Tagad visai pilsētai ir noteikti trakumsērgas karantīnas ierobežojumi, tātad divus mēnešus ir aizliegts rīkot dzīvnieku izstādes un sacensības, kā arī citus masveida pasākumus ar to piedalīšanos. Mājdzīvnieku īpašniekiem ir jādara viss, lai novērstu suņu un kaķu klaiņošanu, kā arī savvaļas plēsīgo dzīvnieku piekļūšanu mājas dzīvniekiem,” norāda pārvaldes epizootoloģe Ausma Kamerāde.

Viņa atgādina, ka katru gadu ir jāvakcinē suņi un kaķi. Ja tas nav izdarīts, tad nevajadzētu atlikt vakcināciju. Ļoti svarīgi būtu, lai atsauktos kaķa īpašnieks. Diemžēl līdzšinējā pieredze liecina, ka neizdodas atrast, kam piederējuši ar trakumsērgu inficējušies mājdzīvnieki. “Veclaicenes pagastā atrada beigtu suni, kas bijis slims ar šo infekciju. Jaunalūksnes pagasta teritorijā pie autobusu pieturas atrada beigtu kaķi, slimu ar trakumsērgu. Arī šajos gadījumos neviens nepieteicās. Pededzes pagasta teritorijā ceļa malā bija izmesta lapsa, kas ielikta celofāna maisiņā. Šādā gadījumā, protams, vainīgo neatrast,” secina A.Kamerāde. Viņa cer, ka Alūksnē dzīvo apzinīgāki cilvēki un kaķa īpašnieks atradīsies. Pretējā gadījumā var tikt apdraudēta visu cilvēku un dzīvnieku dzīvība, ja tie bijuši saskarē ar slimo kaķi.

Šogad reģistrēti astoņi ar trakumsērgu slimi dzīvnieki, turklāt četriem nav zināmi īpašnieki.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu