Skandāls: MTV pret Katoļu baznīcu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MTV

«MTV Latvija» kolēģi Lietuvā nonākuši skandāla un pārmetumu krustugunīs, jo ziņa, ka MTV kanāls rādīs skandalozo multfilmu «Popetown» jeb «Pāvesta miests», saniknojusi Lietuvas katoļu bīskapus. 

Lietuvas MTV nonākusi kā baznīcas, tā Radio un televīzijas komisijas pārmetumu krustugunīs, jo Ziemassvētkos plāno sākt rādīt jaunu multfilmu seriālu «Popetown». Arī «MTV Latvija» no 25. decembra plāno rādīt humora un satīras pārpilno multfilmu, taču līdz šim Latvijas Katoļu baznīca šo ziņu uztvērusi pozitīvi un nekādus pārmetumus MTV nav izteikusi. 

«Mēs domājam, ka šī multfilma varētu aizvainot reliģiskās tiesības, kas tiek aizsargātas ar likumu,» teicis Lietuvas Radio un televīzijas komisijas loceklis Jons Linausks. Viņš apgalvo, ka aicinās MTV uz pārrunām, lai vienotos par multiplikācijas filmas nerādīšanu.  

Lietuvas arhibīskaps Sigits Tamkevičus savukārt paziņojis, ka neturēšot mēli aiz zobiem, ja «MTV Lietuva» tomēr sāks rādīt šo multiplikācijas filmu. «Mēs neaicināsim cilvēkus uz dumpi, mēs cīnīsimies likumīgā veidā, jo reliģisko brīvību aizsargā kā Lietuvas likumi, tā arī Vatikāns,» teicis arhibīskaps. 

«Nevainojiet multeni,» uz Katoļu baznīcas un Radio un televīzijas komisijas pārmetumiem atbild «MTV Netowrks Baltic» ģenerāldirektors Marjus Veselis. «Deviņas multfilmas sērijas ir pavisam nevainīgas, tajās nav nekā pret baznīcu vai ticību vērsta. Tai vispār nav nekāda sakara ar reliģiju, turklāt visi šie spriedumi izteikti, pat nenoskatoties kādu no multfilmas sērijām,» teica Marjus Veselis.

Kā apgalvoja Veselis, viens no MTV pamatprincipiem ir rosināt jauniešus domāt un pieņemt patstāvīgus lēmumus par to, kas ir labs un kas ļauns, un pieņemt šos lēmumus neatkarīgi, nevis balstoties uz stereotipiem, tāpēc MTV tomēr rādīšot «Pāvesta miestu». 

«MTV nekad nav bijusi slavena ar savu ideālo morālo stāju, un varbūt tas ir pats briesmīgākais TV kanāls pasaulē, taču arī baznīcas kalpi ne vienmēr izcēlušies ar labiem darbiem vien. Es nezinu, ko Dievs domā par kontracepciju, HIV izplatību vai MTV, taču es diezgan skaidri nojaušu, ka Dievam varētu nepatikt, ka tā kalpi savās gultās spēlējas ar maziem zēniem,» saka Veselis. 

«Popetown» līdz šim rādīta vairākos MTV kanālos visā pasaulē, Vācijā multiplikācijas seriāls guva galvu reibinošus panākumus, savukārt BBC, sekojot sabiedrības un baznīcas spiedienam, pagājušā gada septembrī animācijas filmas demonstrēšanu tomēr atcēla. «Popetown» atcelta arī vairākos citos TV kanālos visā pasaulē. 

«MTV Latvija» multfilmas «Popetown» pirmo sēriju varēs redzēt 25. decembrī plkst. 20.00, turpmāk MTV skatītāji to varēs redzēt katru trešdienu plkst. 20.00. Gatavojieties nopietnākajai humora izjūtas pārbaudei mūsu platuma grādos!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu