Gibsonu atkal apsūdz rasismā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Gvatemalas valdības pārstāvis apsūdz Melu Gibsonu par maiju civilizācijas aizvainošanu jaunajā filmā «Apokalipto».

Gvatemalas prezidenta pilnvarotais rasisma jautājumos Rikardo Kajass uzskata, ka Holivudas grāvējs liedz skatītājiem pareizi izprast maijus, kas filmā parādīti ļoti negatīvā gaismā.

Vairāk nekā puse Gvatemalas iedzīvotāju ir maiju pēcteči.

Kajass saka: «Kārtējo reizi Rietumu civilizācija uzspiež savu viedokli par citām civilizācijām. Filma maijus parāda kā mežonīgus, asinskārus cilvēkus, kurus var glābt tikai spāņu ierašanās.»

Kajasa komentāri seko Maiju kultūras popularizācijas fonda direktora Ignasio Ohoa kritikai pagājušajā mēnesī. Ohoa bija uztraukts, ka Gibsons aizvainojoši un rasistiski norāda, ka maiji bijuši brutāli un nežēlīgi cits pret citu un viņiem bija vajadzīga Eiropas civilizācijas palīdzība.

Pēc pagājušās vasaras skandāla par Gibsona antisemītiskajiem izteicieniem, kas bija vērsti pret policistu, kurš Gibsonu aizturēja par braukšanu dzērumā, šī ir jau otrā reize, kad režisors tiek nopietni apvainots rasismā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu