Kā savaldzināt miljonāru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Pārbaudītas metodes, kas var noderēt arī attiecībās ar priekšnieku.

Var jau gaidīt savu sapņu princi kā Sniegbaltīte, saldi čučot stikla zārkā, tomēr drošāk ir pašai izrādīt iniciatīvu, turklāt nevis paļaujoties uz sievišķīgiem daiļumiem, bet gan liekot lietā īpašās spiegu metodes.

Nesen uzskrēju virsū paziņam, latviešu izcelsmes austrāliešu miljonāram (viņam drusciņ pāri sešdesmit), kurš lepni iepazīstināja ar savu mantinieku, gadu vecu puiku, un jauniņo sievu. Jāteic, pirms tam vairākus gadus bagātā kunga, sauksim viņu par Džonu, dzīve atgādināja ainas no komiksa — ik pēc pāris mēnešiem viņš bulvārpreses slejās gozējās te ar vienu, te ar otru skaistuli pie sāniem. «Domā, nesaprotu, ka viņas interesē tikai mana nauda.» Džona jaunā sieva nekāda īpašā skaistule nav, toties varēja jaust, ka viņa zina, ko no dzīves grib. Iespējams, tieši šādas iemaņas māca Krievijā tā dēvētajās līgavu skolās, kuru bizness plaukst rūkdams.

NLP un spiegu triki

Krievu valodā ir iespējams iegādāties arī izdevumu ar nosaukumu «Kā kļūt par VIP sievu». To uzrakstījis bijušais PR speciālists A. Kičajevs, mūsdienu Pigmaliona un Mefistofeļa krustojums. Viņa pakalpojumi maksā ap 200 dolāru stundā, un tā laikā klientam viņš palīdz tikt skaidrībā par savām vēlmēm. Tajā pašā laikā viņš ir reālists un nesola, ka visām izdosies savos tīklos iepīt pašu Abramoviču.

Bez konsultāciju firmām ir arī tādas, kur par treneriem strādā bijušie KGB skolotāji, un viņi darbā izmanto arī moderno tehniku. Piemēram, uz randiņu klients ierodas, bruņojies ar speciāliem mikrofoniņiem, paslēptām videokamerām, un, kā kurā brīdī uzvesties, viņai vai viņam visu laiku priekšā saka kādā busiņā sēdošie speciālisti. Populāri ir arī dažāda līmeņa NLP (neirolingvistiskie kursi).

Lūk, daži pārbaudīti paņēmieni: savam izredzētajam vajagot nepārprotami likt manīt, ka abus vieno kopīgas intereses, ka tev svarīgas viņa problēmas. Ir vēlams neuzkrītoši atdarināt pat sava sarunbiedra pozas, ieklausīties ne tikai viņa teiktajā, bet pieskaņoties arī balss tonim un noskaņojumam.

Donžuāni un priekšnieki

Kā apgalvo bagāto ļaužu pētnieki, viena no vīriešu miljonāru problēmām esot donžuāna komplekss, kas izpaužoties tā — satraucoties par iespējamo impotenci, viņi sevi apliecina, bezgalīgi mainot partneres. Jo šie cilvēki, sasnieguši panākumus biznesā vai politikā, bieži vien baidās ciest fiasko intīmajā dzīvē. Tāpēc gudra partnere darīs visu, lai viņš nesajustu savas vājības, tās apspēlējot kā īpaša jūtīguma izpausmes.

Interesanti, ka tie paši triki, kā iegūt izredzētā simpātijas, līdzīgi iedarbojas arī uz priekšniecību. Lūk, ilustrācijai piemērs.

Kādai sekretārei, lai kā arī viņa censtos savā tiešajā darbā, acīmredzami neveidojās saskanīgs kontakts ar firmas vadītāju. Kādudien, kad bagātā priekšniece, garām iedama, visai vīzdegunīgi pajautāja, ar kādām tad smaržām viņas darbiniece sasmaržojusies, mūsu sekretāre saprata, ka tā turpināt nevar. Nākamajā dienā, saņēmusi dūšu, viņa uzrunāja savu darba devēju, teikdama, ka visu nakti domājusi par izteikto piezīmi un varbūt tieši priekšniece varētu ieteikt īstās smaržas.

Tas nostrādāja! Pēc kāda laika mūsu sekretāre kļuva ne tikai par firmas vadītājas uzticības personu, bet arī ieguva paaugstinājumu darbā. Morāle — katrs, lai cik varens arī būtu, vēlas justies svarīgs citiem cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu