ONAP priekšnieks Bogdanovs nav bijis ieinteresēts Saknīša aizturēšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) priekšnieks Leonīds Bogdanovs nav bijis personiski ieinteresēts uzņēmēja Gata Saknīša aizturēšanā un kriminālprocesa ierosināšanā pret viņu, secināts Valsts policijas Iekšējās drošības birojs dienesta izmeklēšanā.

Dienesta pārbaudē nav iegūti pierādījumi tam, ka Bogdanovs kā ONAP priekšnieks pieļāvis neobjektivitāti vai personisko ieinteresētību lietas ierosināšanas vai kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā pret Saknīti. Parakstot un apstiprinot dienesta dokumentus, kā arī kontrolējot padotos darbiniekus, Bogdanovs pildījis savus tiešos dienesta pienākumus, tādēļ nav pamata uzskatīt, ka viņš pārkāpis dienesta disciplīnu.

Izmeklēšanā arī secināts, ka pretterorisma vienības «Omega» darbības aizturēšanas vietā bijusi pamatota un likumīga, jo viena no vienības funkcijām ir sniegt atbalstu tiesību aizsardzības iestādēm sevišķi smagu un smagu noziegumu atklāšanā, aizdomās turēto personu aizturēšanā, kā tas bijis šajā konkrētajā gadījumā.

Saknīša aizturēšanā roku dzelži izmantoti likumīgi. Likuma par policiju 13.panta 1.daļas 5.punktā teikts, ka policijas darbiniekam ir tiesības lietot roku dzelžus, ja tas nepieciešams, lai aizturētu un nogādātu policijas iestādē vai citās dienesta telpās likumpārkāpējus.

Par pieļauto likumpārkāpumu Saknīša automašīnas apskates laikā ierosināta disciplinārlieta pret ONAP vecāko inspektori. Šīs lietas izmeklēšana turpinās.

Saknītis sūdzībās Ministru prezidentam, Valsts policijas priekšniekam, iekšlietu ministram, Ģenerālprokuroram, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam norādīja uz Operatīvās darbības pārkāpumiem no Bogdanova, viņa padoto un pretterorisma vienības «Omega» puses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu