Veselības pārbaude beidzas ar atšķirīgām diagnozēm (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arvien biežāk cilvēki jautā par netradicionālām organisma izmeklējumu metodēm - Folla, Nakatani, Imago vai Runo -, kas atklāj slimību cēloņus. «Vakara Ziņas» veica eksperimentu, lai noskaidrotu, ar ko katra diagnostika atšķiras, cik laika un naudas prasa, kā arī (svarīgākais) - vai beigās vienam cilvēkam tiek noteiktas patiešām vienas un tās pašas kaites? Pārliecinājāmies, ka vienādu atbilžu tikpat kā nav un ārstējamo orgānu saraksts atšķiras.

Ziņo enerģija

Kas ir daudzās metodikas, ko savā praksē arvien vairāk izmanto ne tikai profesionāli mediķi, bet arī dziednieki un uztura speciālisti? Ja spējam pieņemt, ka līdzās mums eksistē acīm neredzama pasaule, kas sniedz uzskatāmas atbildes par mūsu fizisko ķermeni, mistikā vai pārdabiskajā atbildes nav jāmeklē. Vienkāršākais skaidrojums slēpjas enerģijā: visi cilvēkā notiekošie procesi ir enerģiju plūsma - katram orgānam un sistēmai (arī parazītiem un vīrusiem mūsos) piemīt savi individuālie bioloģiskie viļņi, kurus uztverot iespējams noskaidrot, kā patiesībā jūtas organisms. Veidi, kā tiek izdarīti enerģijas mērījumi un kā tie tiek elektroniski apstrādāti, ir atšķirīgi - tas arī nosaka katras diagnostikas īpatnības.

Latvijas Ārstniecības likums paredz, ka ģimenes ārstam ir ne tikai jānosaka pareiza diagnoze (pasaules prakse rāda, ka pareizu diagnozi nosaka tikai 20% gadījumu), bet arī jāparāda visi atveseļošanās ceļi. Tomēr jāatzīst, ka par netradicionāliem izmeklējumiem informācijas ir visai maz. Iemesls, kāpēc cilvēki grib veikt šādus izmeklējumus, ir vēlēšanās noskaidrot, ko kaites perina organismā vēl pirms sāpju parādīšanās (pat šūnu

līmenī). Piesārņota vide, ķimizēta pārtika un stress, kā mūsdienās zināms, ir tie faktori, kas, lai arī nemanāmi, noved pie visām slimībām. Turklāt izmeklējumiem nav tikai profilakses iespēja - dažkārt hronisku slimību mocīti cilvēki pārbaudēs atklāj, ka problēmas cēlonis slēpjas pavisam citā organisma vietā, nekā uzskatīts: piemēram, mugurkaula problēmas iespējams atrisināt, ārstējot resno zarnu, vai arī veiksmīgi tikt galā ar astmu, attīroties no parazītiem. Zināms taču, ka organisms darbojas pēc vienotības principa, tāpēc tikai loģiski, ka tas jāuzlūko un jāpēta kā sistēma.

Vīrusi rada frekvenci

Populārās Folla metodes (nosaukta doktora Reinholda Folla vārdā, kurš to ieviesa praksē Rietumvācijā 50. gados, par nopelniem cilvēces labā saņemot Vatikāna zelta medaļu) pamatā ir enerģijas plūsmas mērījums izmantojot speciālu elektrodu bioloģiski aktīvajos punktos uz roku pirkstiem, kur atrodas visu orgānu projekcijas. Šeit tiek izmantotas Ķīnas klasiskās medicīnas zināšanas par meridiāniem jeb enerģijas plūsmas ceļiem (tāpat kā Nakatani un Runo). Meridiāni ietekmē cits citu, bet katrs ir saistīts ar savu orgānu sistēmu: piemēram, ja vāja sirds, tā visdrīzāk ņems enerģiju no aknām un dos to liesai; ja palīdzēsim aknām, lai tās sūtītu vairāk enerģijas, sirds atveseļosies. Skaitļu sistēmā Folla aparātā pieņemtā norma ir 50. Ja mērījums attiecīgā orgāna projekcijā uz pirksta ir krietni zem vai virs 50, tad nākamā darbība ir cēloņa meklēšana, pieslēdzot datorprogrammu, kurā ir informācija par organisma apgrūtinājuma faktoriem: konkrētām infekcijām (vīrusiem, baktērijām, sēnītēm, parazitārām formām) un vielmaiņu. Programma arī testē konkrētajam cilvēkam visiedarbīgāko bioloģiski aktīvo vielu (uztura bagātinātāju), kas risinās veselības problēmu.

Par savstarpēji līdzīgām iespējams uzskatīt Imago un Oberona izmeklējumus: kā vienā, tā otrā tiek pētīts, kādas frekvences (kas cilvēku apņem gluži kā karkass) viļņus raida organisma šūnas un audi, tos salīdzinot ar datorā ieprogrammētajām etalonfrekvencēm veseliem audiem un organismiem. Process norit visnotaļ uzskatāmi: uz datora ekrāna parādās iekšējo orgānu shematiski attēli, kas tiek marķēti ar dažādu krāsu zīmēm, norādot patoloģisko procesu attīstības līmeni. Papildus tam, tāpat kā ar Folla metodi, var noteikt arī patogēno baktēriju, parazītu un vīrusu klātbūtni (tie rada savu frekvenci), alergēnus un ieteicamos/izslēdzamos pārtikas produktus, kā arī testēt, cik efektīvi būs ārstniecībai izvēlētie preparāti. Jāpiebilst, ka produktu klāsts atsevišķiem speciālistiem var atšķirties, jo viens izvēlas strādāt ar konkrētas firmas uztura bagātinātājiem, cits - ar homeopātiskiem līdzekļiem.

Kutina nervus

Izmantojot organisma reprezentatīvos punktus, organisma orgānu darbība tiek noteikta arī Nakatani. «Lai kāds no organismā esošajiem orgāniem pildītu savas funkcijas, nepieciešama atbilstoša nervu sistēmas komanda. Speciālas nervu šūnas veido nervu impulsus un nosūta tos orgānam. Tieši no šo nervu šūnu darbības atkarīga orgānu darbības kvalitāte. Austrumu medicīnas praksē sen zināms, ka iekšējo orgānu stāvoklis it kā atspoguļojas uz ādas tā sauktajos reprezentatīvajos punktos. Tas tāpēc, ka orgānu un ādas darbības organizācija notiek no viena un tā paša avota - no nervu centriem,» ar neirofunkcionālās diagnostikas būtību iepazīstina «DVS Urantijas fonds» speciāliste Dace Laksberga. 24 punktos ar īpašas ierīces palīdzību tiek raidīts ļoti vājš elektriskais signāls (to nav iespējams sajust). Signāla parametri ir aprēķināti tā, lai nenozīmīgā pakāpē tiktu aktivizēti atbilstošie nervu centri. Ja atbilstošais nervu centrs strādā normāli, tad reakcija uz testējošo signālu būs adekvāta un ādas bioelektriskie parametri mainīsies normas robežās. Ja nervu centrs strādā vāji, tad arī atbilde uz testējošo signālu būs vāja un ādas bioelektriskie parametri mainīsies nepietiekami, t. i., tie būs zemāki par normu, un otrādi. Analīžu rezultāti par orgānu funkcionālām, fizioloģiskām un enerģētiskām pārmaiņām attēloti viegli saprotamās diagrammās, grafikos, zīmējumos, tabulās un krāsainā shematiskā cilvēka orgānu attēlā. Bez 12 orgānu sistēmas diagnostikas «DVS Urantijas fonds» piedāvā arī mugurkaula un auras jaudas diagnostiku, kas kopā ar Daces stāstījumu atgādina aizraujošu ceļojumu sevī. Novērtējot mugurkaula nervu stāvokli (pieliekot elektrodu pie muguras smadzeņu nervu zara izejas punktiem uz ādas), iespējams uzzināt, vai pastāv mehāniski šķēršļi asinsrites nervu tīklojumam attiecīgos starpskriemeļu kanālos. Un ne tikai: mugurkaula veselības stāvoklis ietekmē katra atsevišķā orgāna un organisma sistēmu (piemēram, limfātiskās, asinsrites) darbību kopumā, tādēļ šī diagnostika kopā ar orgānu diagnostiku ļauj tikt pie objektīvas diagnozes.

Izbeidz karsēšanu pats!

Jūties normāli, bet tad Runo atklāj, ka patiesībā dzīvo «uz pulvera mucas": tavs vispārējais veselības stāvoklis ir pilnīgi neapmierinošs un veselības indekss (175) - krietni zem vidējās (800-1200) normas... Šī metode secinājumus ļauj izdarīt, novērtējot veģetatīvo nervu sistēmu, kurā atspoguļojas pat vismazākie orgānu traucējumi. Atšķirībā no visām pārējām metodēm šīs devīze ir: pārbaudi sevi pats! Turklāt vārda tiešā nozīmē: speciālists pie roku un kāju pirkstu punktiem pieliek ierīci (līdzīgu pildspalvai), ar kuru dod progresējošu siltuma impulsu. Kad vairs nespēj izturēt, ar pulti apstādini procedūru, uz datorekrāna, fiksējot konkrētu mērījumu. Tam nepieciešamas tikai 15 minūtes.

Runo saņēmusi lielu piekrišanu Krievijā, kur tiek izmantota arī valsts prezidentu apkalpojošajā medicīnas iestādē. Viens no speciālistiem, kurš ar to darbojas Latvijā, Sergejs Sokolovs, atzīst, ka mēģinājumi atveseļoties bez diagnostikas ir vējā izsviesta nauda. Vēlēdamies dzīvot veselīgi, cilvēki uz savu roku lieto, piemēram, pārtikas piedevas. Taču var izrādīties, ka no draudzenes noskatīto kalciju saturošo preparātu vietā patiesībā vajadzēja lietot žulti dzenošas vielas... Un tā tālāk... Kas īsti nepieciešams konkrētam organismam, var uzzināt, tikai pārbaudot šo organismu (to piedāvā visas izmeklējumu metodes). Sokolovs atzīst, ka pats pirms pāris gadiem bijis tuvu paralīzei mugurkaula problēmu dēļ, bet tad izmēģinājis Runo un ātri vien ticis uz kājām.

FOLLS (modernizēts ar datorpieslēgumu)

  • Ilgums: 1 stunda
  • Norise: Vispirms jānosauc sūdzības. Kreisajā rokā jāpaņem vara stienis, bet labā jānovieto uz spilventiņa, kur ar elektrodu tiek mērīts spriegums aktīvajos punktos plaukstā (abās rokās).
  • Maksa: 9 lati
  • Rezultāts: Uz konsultāciju lapas atzīmēti organisma sistēmu stāvokļu biorezonanses mērījumi un pro-gramma atveseļošanai ar konkrētiem uztura bagātinātājiem diviem mēnešiem.
  • Konstatēts: Organisma vājākās vietas - aknas, kuņģis, urīnpūslis un mugurkauls. Apgrūtinājuma faktori - liels vīrusu, patogēno baktēriju (konkrēti kuņģī - «compilum» baktērija), vienšūnas parazitārās formas un sēnīšu infekcijas. Organismā ir iztērējušās minerālvielas, kuru rezerves tiek ņemtas no kauliem, matiem, nagiem un arī no asinsvadiem, tāpēc ir sāpes kāju vēnās. Infekcijas radījušas skābu starpšūnu vidi, sabiezinātu limfu, piesārņojušas aknas, radot iekaisuma procesu, ir apgrūtināta hemolimfātiskā sistēma.

IMAGO

  • Ilgums: 1,5 stundas
  • Norise: Jānosauc sūdzības. Abas plaukstas jānovieto uz metāla paliktņa, kājas jānovieto paralēli, jāuzliek austiņas un jāraugās datora ekrānā, virs kura piestiprināts bioloģisko viļņu «lasītājs», kas līdzīgs staram. Austiņās atskan signāli, kas atgādina radiostacijas meklēšanu, kamēr uz ekrāna redzama kāda orgāna analizēšana.
  • Maksa: 25 lati
  • Rezultāts: Problemātisko orgānu shematisks attēlojums uz papīra, organismā konstatēto parazītu un mikroorganismu saraksts, kā arī atveseļošanas programma.
  • Konstatēts: Gastrīts, gastroenterīts. Zarnu trakta disbakterioze, infekciju formas: adenovīruss, par daudz «candida albicans», «streptococcus pneumonia», «staphilococcus aureus», «ureaplazma». Orgānu darbības traucējumi liek domāt, ka vainojams stress un ar to saistītās diafragmas izmaiņas.

NAKATANI

  • Ilgums: 2,5 stundas
  • Norise: Sūdzības nav jānosauc. Elektrods tiek pielikts 24 punktos pie ādas: uz roku plaukstām (uz labās un kreisās rokas) un uz kājām rajonā no pirkstu galiem līdz potītēm (uz labās un kreisās kājas). Pēc apmēram 20 minūtēm 12 orgānu sistēmu diagnostika ir galā. Lielāko daļu laika aizņem mugurkaula diagnostika: ar zīmuli uz mugurkaula ādas tiek atzīmēti punkti, lai izdarītu mērījumus mugurkaula skriemeļiem.
  • Maksa: 50 latu (par visām trim kopā).
  • Rezultāts: Vismaz 15 lappušu apjomīgs priekšstats par organismu: meridiānu grafisks attēlojums, iekšējā un ārējā auras lauka grafisks attēlojums, mugurkaula skriemeļu mērījumu grafiskie attēli.
  • Konstatēts: Imūnās sistēmas funkcionālā spriedze, funkcionāla slodze miokardā (pārsvarā labajā pusē), nieru funkcionālā nepietiekamība (pārsvarā labajā nierē), iekaisums olnīcās (jāpārbauda). Diagnožu prognoze - gastrīts, iekaisuma process urīnsistēmā, vidusauss funkcionālie traucējumi.

RUNO

  • Ilgums: nepilna stunda.
  • Norise: Pie diviem punktiem roku un kāju visu pirkstu galos, kur atrodas ar orgāniem saistītie enerģētisko meridiānu galapunkti, pieliek ierīci, kas dod siltuma impulsu. Pārbaudē piedalies pats: kad punkts nespēj vairs izturēt karstumu, nospied pulti un mērījums fiksēsies uz datorekrāna.
  • Maksa: 25 lati.
  • Rezultāts: Vismaz 20 lappuses, kurās noteikts veselības indekss, aprakstīti būtiskākie organisma traucējumi, novērtēti galveno organisma sistēmu riska faktori, aplūkota enerģētisko centru sabalansētība, rekomendētas dažādas zāļu tējas un dažādi uztura bagātinātāji, kā arī sniegtas zināšanas par attiecīgi svarīgākajiem punktiem ārstniecībā. Parazitārie organismi gan jānosaka atsevišķā diagnostikā, bet šī to neparedz.
  • Konstatēts: Dominējošie traucējumi elpošanas orgānu sistēmā (jāņem vērā, ka pārbaudāmā persona tieši pirms šīs pārbaudes bija saķērusi bronhītu) un gremošanas orgānu sistēmā - galvenās izmaiņas konstatētas aknu funkcijās, kas ietekmē žultspūšļa, kuņģa un divpadsmitpirkstu zarnas darbību. Novirzes no normas, visticamāk, psihoemocionālā stāvokļa dēļ, konstatētas arī sirds asinsvadu sistēmā. Sirds labās puses pārslodze. Iekaisuma process labajā nierē un mazā iegurņa orgānos.

Zināšanai

  • Vispārīgie atveseļošanās principi ir vienoti visiem speciālistiem: organisma attīrīšana (bioloģiski izmantojams ūdens, limfas, nieru, aknu un zarnu trakta attīrīšana, infekciju un parazītu izvadīšana), pabarošana šūnu līmenī ar uztura bagātinātājiem.
  • Pāris diagnostikās ir nosacījumi, ka ķermenī nedrīkst būt metāla klātbūtne (protēzes, zobu materiāli), tāpēc pirms izvēles noskaidrojiet šo aspektu!
  • Rezultātus neprecīzu var darīt arī mobilā tālruņa klātbūtne.
  • Nav ieteicams pārbaudīties slimības (piemēram, bronhīta, gripas) laikā.
  • Tradicionālajā ārstniecības sistēmā šādu diagnostiku rezultāti tiek ņemti vērā izņēmuma kārtā - tikai tad, ja mediķis ir attiecīgās metodes piekritējs.
  • Diagnostikas lielākoties atceļojušas no Krievijas, kur tapušas, izmantojot Austrumu medicīnas zināšanas (piemēram, par akupunktūru un meridiāniem), tamdēļ rezultāti bieži vien lasāmi krievu valodā.
  • Ja iespējams, diagnostiku labāk veikt pie speciālista, kurš pēc izglītības ir mediķis.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu