Hale Berija tēlos profesionālu dārglietu zagli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:no arhīva

Hale Berija atveidos zagli recidīvisti kinostudijas «Moviehole» filmā «Kas ir Dorisa Peina?» («Who Is Doris Payne?»). Filmas scenārijs balstīts uz patiesiem notikumiem, kas skar profesionālas afēristes dzīvi, kura 50 gadu garumā apzagusi dārglietu veikalus Eiropā un ASV.

Zagles taktika bija vienkārša — viņa savu darījumu veikt ieradās kā miljardiera sieva. Dārgo rotaslietu un nevainojamo manieru dēļ pārdevēji zaudēja modrību, un Peinas kundze prom devās jau ar savu laupījumu. Pēdējo zādzību Peina veica Kalifornijā, pēc tās viņa tika arestēta.

Patlaban 75 gadus vecā Dorisa Peina izcieš sodu Nevadas štatā. Pat no savas ieslodzījuma vietas sieviete pamanījusies izspiest sev kādu labumu — par atļauju ekranizēt viņas atmiņas profesionālā zagle dabūjusi 150 tūkstošus dolāru. Turklāt viņa saņems divus procentus no filmas ieņēmumiem. Tā kā Hales Berijas vārds vien filmai garantē veiksmi, vecmāmiņa zagle, visticamāk, saņems visnotaļ iespaidīgu summu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu