Iespējams, savelkas loks arī ap Andri Šķēli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Prokuratūras saņemtā atbilde no ārvalstīm digitalizācijas lietā, visticamāk, satur informāciju un dokumentus, kas ir ar Andri Šķēli saistītās ārzonas patiesais īpašnieks, ceturtdien vēsta laikraksts «Diena».

Avīze raksta, ka Ģenerālprokuratūras šķetinātajā lietā, kurā galveno lomu spēlēja «Kempmayer Media Ltd.» — britu pastkastītes firma, aiz virknes citu ārzonu firmu paslēptie patiesie īpašnieki, iespējams, ir Andris Šķēle (25%), viņa bijušais runasvīrs Jurģis Liepnieks (12,5%) un Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) šefs Andrejs Ēķis (62,5%). Tas varētu būt iemesls, kādēļ neapmierināts ar prokuratūras darbu pēdējā laikā varētu būt arī Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle.

Gan «Dienas» rīcībā esošā informācija, gan faktu un norišu analīze vedina spriest, ka ilgi gaidītā atbilde uz tiesiskās palīdzības lūgumu saņemta no Gērnsī salas. Tieši šo Normandijas jeb Kanālu salu grupā ietilpstošo ārzonu paradīzi savos ārzemju ceļojumos bija iecienījis Šķēle. Turklāt tieši Gērnsī bija reģistrēta digitālās TV afērā iesaistītās «Kempmayer» līdzīpašniece «Ratcliff Ltd» — ārzonas firma, kura, kā varēja secināt no Šķēles bijušā runasvīra Liepnieka decembrī presei atklātā, uzskatāma par Šķēlem šai projektā piederošo 25% «Kempmayer» daļu turētāju.

Atsevišķas netiešas norādes «Dienai» ļauj spriest, ka atbildes saturs ir ļoti nopietns un, visticamāk, satur informāciju un dokumentus par «Ratcliff», kas saistīta ar Šķēli, patiesā labuma guvēju jeb tā saukto ārzonas patieso īpašnieku.

Lai sniegtu liecības, gan februārī, gan martā uz Ģenerālprokuratūru devies LNT šefs Ēķis. Šo faktu viņš «Dienai» apstiprināja, piebilstot, ka nekādas plašākas atbildes nevar sniegt. To, ka viņam ir kāda tieša saikne ar «Kempmayer», Ēķis noliedza.

Digitālās televīzijas lietā sāktajā kriminālprocesā kopumā apsūdzētas 13 personas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu