Vai viņi patiešām ir cūkas?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Mūsdienās vīriešiem neticēšanas sindroms ir ļoti izplatīta slimība. Tā tiek nodota no draudzenes draudzenei, no mātes meitai, kā arī rodas pieredzes ceļā. Reiz tā tika uzskatīta par neārstējamu, tomēr mūsdienu zinātne pierādījusi, ka pat vissmagākais vīriešiem neticēšanas simptoma gadījums ir ārstējams.

Tradicionāli tiek uzskatīts, ka galvenais vīriešiem neticēšanas sindroma (VNS) iemesls ir viņu neuzticība un nepastāvība. Kad abi šie iemesli apstiprinās oficiāli, (mīļākā laulības gultā vai draugs, kurš aizgājis uz neatgriešanos) vari uzskatīt, ka šo sindromu esi nopelnījusi godam. Tomēr tas nav vienīgais iemesls. Reizēm VNS var tikt nodota pavisam gaisīgā ceļā. Piemēram, meiteni pametis puisis un viņa gauži lej asaras uz savas uzticamās draudzenes drošā pleca tik ilgi, līdz draudzenes piedurkne izmirkusi cauri slapja. Tā rezultātā inficējas veselā draudzene, bet otra draudzene, nomierinājusies un samierinājusies, mierīgu sirdi dodas mājup.

Uzticības personai gan visa pasaule šķiet viena liela bēdu leja. Pāris šādu draudzeņu ar saviem puišiem un ticība vīriešiem pazūd kā nebijusi, kaut gan īstenībā neviens vīrietis viņai neko sliktu nav izdarījis. Vēl viens variants — pārmantotais VNS. Šajā gadījumā lielu lomu nospēlē mamma, kura to tik vien zina, kā atkārtot, ka visi vīrieši ir krāpnieki. Turklāt arī visus meitas draugus viņa uztver kā potenciālos krāpniekus. Tik iesīkstējušai vīriešu pretiniecei slimības simptomi radušies pieredzes ceļā (aizgājis vīrs), taču atlabt viņa nemaz nevēlas, ja nu vienīgi viņu ārstēt piespiedu ceļā.

Kādi ir VNS simptomi?

Ir divu veidu simptomi, un, lai ārstēšanās noritētu veiksmīgi, ir ļoti svarīgi tos apzināties un analizēt. Iekšēji sasirgusī vai nu cenšas izveidot attiecības ar jebkuru sastapto vīrieti, vai arī gluži pretēji — padzen viņus pie visiem velniem. Savukārt ārēji sieviete vai nu pilnībā pārstāj par sevi rūpēties («Tāpat man nekas nespīd»), vai arī reaģē gluži pretēji.

Piemēram, sāk krāt naudu plastiskajai operācijai, botulīna injekcijām, vai arī lieto kosmētiku tādos daudzumos, kas rēķināmi kilogramos. Visām šīm sievietēm raksturīgas zemas prasības pret vīriešiem, («Nu, šitais vismaz bārdu dzen») taču ļoti augstas attiecībā pret sevi. Sasirgusī nemitīgi uztraucas un nervozē vai arī ieslīgst grūtsirdībā, ko pavada dažādi negatīvi izteicieni, kas tiek raidīti pretējam dzimumam («Visi vīrieši ir cūkas»).

Ja sievietei ir vīrs vai patstāvīgs partneris, bieži vien novērojams Šerloka Holmsa sindroms — pēc vilnas diedziņiem, kas pielipuši pie viņa kurpju pazolēm, sasirgusī mēģina noteikt, ar ko viņš pavadījis iepriekšējo vakaru. Ielaistos gadījumos Šerloka Holmsa sindroms sāk jau līdzināties slepeno aģentu darbam.

Tas izpaužas šādi: ar vēl neredzētu kaisli sieviete izprašņā vīrieti par visām viņa gaitām, taču neviena atbilde viņu īsti neapmierina, izņemot to, ko viņa pati jau iepriekš izdomājusi. Sīkumainā pratināšana turpinās tik ilgi, līdz apsūdzētais neatzīstas, ka iepriekšējā vakarā par naudu, kas ieekonomēta, nepērkot cigaretes, viņš devies vienas dienas atvaļinājumā uz Kanāriju salām kopā ar priekšnieka sekretāri.

Kāda ir slimības gaita?

Hroniskos gadījumos sievietei zūd uzticība savam partnerim. Sasirgusī cenšas viņu aptekalēt, sniegt viņam minimumu patstāvības, pieprasa atskaiti par iztērēto naudu, regulāri un ļoti smalki izprašņā, kā stundu pa stundai viņš pavadījis dienu. Pašas par sevi šīs pazīmes neizskatās nemaz tik biedējošas, taču tās vienmēr pavada vēl viena, krietni nepatīkamāka par šo. Sasirgusī, tik pārspīlēti interesējoties par vīrieša dzīvi, aizmirst parūpēties par savējo. Piemēram, tik rūpīgi izprašņājot viņu par pavadīto dienu, aizmirst pastāstīt, ko darījusi viņa.

Hronisku VNS ir diezgan viegli atklāt sievietēm, kurām ir attiecības, savukārt vientuļām sievietēm šo sindromu atklāt ir tikpat kā neiespējami. Vairākums viņu atklāti izsakās, ka normālu vīriešu pasaulē nav, taču tai pašā laikā drudžaini mēģina sev atrast kādu draugu, domājams, normālu. Par to, kur ir vairāk taisnības — vārdos vai meklējumos, jāskatās katru gadījumu atsevišķi. Toties starp vientuļniecēm vieglāk atrast riska grupu: neticība vīriešiem parasti pārņem vai nu bezgala veiksmīgas, vai, gluži pretēji, pagalam neveiksmīgas sievietes. «Vidēja» kundzīte ar VNS parasti nesirgst, bet dzīvo, vadoties pēc saprātīgā principa «Uzticies, bet pārbaudi».

Kad slimība saasinās?

Saasinājumi parasti uzplaiksnī, izjūkot ģimenei vai beidzoties lielajai mīlai. Tos pavada vētrainas histērijas vai dziļas skumjas, bieži vien parādās fizisks pretīgums pret vīriešiem, kas nozīmē pilnīgu atteikšanos no seksa. Sasirgusī uzskatāma par infekcijas pārnēsātāju un ar savu neticēšanu vīriešiem var inficēt arī citas sievietes. Dažreiz šādas sievietes ieslēdz sevi četrās sienās, līdz ar to nelabojami kaitējot savai veselībai.

Cilvēkam, kurš cenšas sievieti izārstēt, jābūt ļoti piesardzīgam ar ieteiktajām vientulības devām un gluži pretēji iziešanu sabiedrībā. Tādējādi jācenšas sievieti pasargāt no dziļas depresijas un pilnīgas izolēšanās. Taču tai pašā laikā jāpiesargājas no histērijām publiskās vietās un pamestas sievietes slavas, kuru viņai pēc šādām izdarībām varētu piedēvēt apkārtējie. Gūt labus rezultātus noteikti palīdzēs apkārtējās vides nomaiņa — brauciens uz citu pilsētu vai pat valsti, smagākos gadījumos pat atvaļinājums.

Kad slimība ir izārstēta?

Sieviete, kas izārstējusies no VNS, kļūst par rūdītu optimisti. Viņa neatraida pretējo dzimumu, taču arī nemetas viņiem ap kaklu. Viņa beidzot pieļauj iespēju, ka starp vīriešiem iespējams atrast ne tikai krāpniekus un nodevējus, bet arī visnotaļ labus un patīkamus cilvēkus. Viņa ir pašpietiekama, viņas acis veselīgi mirdz, un viņa vairs nesūdzas par apetītes trūkumu. Starp citu, arī attiecībā pret viņas vīriešiem. Interesanti, ka pilnībā atveseļojusies sieviete parasti ne pa jokam iemīlas un, kas vēl interesantāk, gūst arī pretmīlu.

Kāpēc tā notiek, noskaidrot vēl nav izdevies. Savukārt, ja laikus netiek veikta ārstēšana, agri vai vēlu sieviete no vīriešiem atteiksies vispār. Viņa pati pelnīs, pati audzinās bērnus, atteiksies no seksuālas tuvības un, ja vēlēsies vēl kādu bērnu, izmantos spermas bankas pakalpojumus. Pilnīgi iespējams, ka dažas šādā gadījumā pat kļūs par lesbietēm — diemžēl tikai tādēļ, lai saprastu, ka lesbietes, gluži tāpat kā viņu kādreizējie heteroseksuālie partneri, var kļūt neuzticīgas.

Dažas sievietes principā vīrietī pārstās saskatīt vīrišķību un viņos redzēs tikai kolēģus, seksa partnerus, pacietīgus uzklausītājus, palīgus bērnu audzināšanā un tā bez gala. Gadās arī tā, ka šādas sievietes veido pāri ar vīrieti ar līdzīgiem simptomiem (neticēšana sievietēm). Veselie cilvēki — mačo un spicās meitenes — šādās kompānijās kļūst par atraidītajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu