Domburs LSDSP un Lemberga līgumu neesot saņēmis no prokuratūras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Žurnālists Jānis Domburs, kura rīcībā nonāca Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) līderu 1999. gadā noslēgtā vienošanās ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, šo līgumu neesot saņēmis no prokuratūras.

Viens no vienošanās parakstītājiem — bijušais LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs — Latvijas Televīzijas raidījumā «100. pants» vakar paziņoja, ka Domburs, visticamāk, publiskoto līgumu saņēmis no prokuratūras.

Domburs aģentūrai LETA uzsvēra, ka viņa rīcībā esošais līgums «nav nācis no prokuratūras» un viņš arī nav tur pārliecinājies par dokumenta autentiskumu.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa aģentūrai LETA sacīja, ka dokuments, kuru publiskoja Domburs, līdz šim prokuratūrā neesot bijis, tāpēc prokuratūra pieprasīs Dombura rīcībā esošo dokumentu un izvērtēs to. Uz aģentūras LETA jautājumu, vai Bojārs ir melojis, ka viņa pratināšanas laikā prokuratūra esot parādījusi šo materiālu, Vītoliņa atkārtoja iepriekš teikto — prokuratūrā šāda dokumenta neesot bijis. Vītoliņa apstiprināja, ka Bojārs ir nopratināts, taču informācija par konkrētā kriminālprocesa izmeklēšanu netikšot sniegta. Prokuratūra arī nesniedz informāciju, vai Bojārs ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

Bojārs atzina, ka jau pirms Lieldienām bijis prokuratūrā, kur iztaujāts par noslēgto līgumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu