Mīlestība attīstās pakāpeniski

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inga Kundziņa

Mīlestība starp diviem cilvēkiem veidojas un attīstās dažādos līmeņos, un katrs no tiem ir ļoti svarīgs. Šie līmeņi ir pievilcība, romantika, kaisle, intimitāte un saistības.

Pirmais līmenis. Pievilcība

Šo līmeni var iedalīt divos apakšlīmeņos — fiziskajā un emocionālajā pievilcībā.

Fiziskā pievilcība ir ķermeņa reakcija uz otru cilvēku. Paātrinās sirdsdarbība, svīst plaukstas, parādās savāda kņudoņa vēderā, paaugstinās temperatūra utt. Jums noteikti ir pazīstamas šādas sajūtas. Šis līmenis ir diezgan virspusējs, tas vēl neko nesola par gaidāmajām attiecībām. Tas tikai liecina par pirmo interesi.

Emocionālā pievilcība seko uzreiz fiziskajai pievilcībai. Jums šis cilvēks iepatīkas, un jūs sākat sarunu. Ja konstatējat, ka jums ir daudz kopīga (vaļasprieki, viedokļi, karjera u. c.), rodas arī emocionālā pievilcība. Taču emocionālā pievilcība var rasties arī bez fiziskās pievilcības, turklāt tā var būt daudz spēcīgāka.

Otrais līmenis. Romantika

Patiesībā tas ir veids, kā izpelnīties otra cilvēka ievērību un labvēlību. Šajā līmenī dāvanas ļoti atver sirdi! Ir divi romantikas tipi — egoistiskā un nesavtīgā romantika.

Egoistiskā romantika izpaužas tad, ja ar romantiku vēlas iegūt sev kādu labumu — saņemt kaut ko pretī, radīt labu iespaidu, vai seksuālo interešu dēļ.

Nesavtīgā romantika negaida neko pretī, tā ir patiesa. Tās mērķis ir iepriecināt otru cilvēku, pašam no tā gūstot gandarījumu. Šāda romantika attiecībām piešķir īpašu noskaņu.

Trešais līmenis. Kaisle

Tās ir jaukas sajūtas. Tu nespēj nedomāt par otru cilvēku, nepārtraukti vēlies ar viņu satikties... Šajā līmenī emocionālā draudzība pārvēršas arī fiziskajā draudzībā. Šis līmenis cilvēku attiecībās ir ļoti svarīgs.

Šajā brīdī izšķiras jautājums — būt vai nebūt kopā? Ja viss rit nevainojami, nav iemesla uztraukties!

Ceturtais līmenis. Intimitāte

Attiecības šajā līmenī ir kļuvušas ļoti tuvas. Jums nav nekā tāda, ko nevarētu stāstīt otram cilvēkam, nav nekā tāda, par ko būtu jākaunas no otra cilvēka. Jūs viņu esat ielaidis savā dzīvē, kur arī viņam ir sava vieta. Intimitāte nekad nav pilnīga — tā nepārtraukti attīstās un pilnveidojas.

Piektais līmenis. Saistības

Jūs apņematies būt ar šo cilvēku kopā gan priekos, gan bēdās (runa nav par precībām). Viss ritēs gludi, kamēr nebūs nekādu grūtību, taču sarežģījumi bieži vien rodas, saskaroties ar kādiem šķēršļiem. Izvairieties no tiem! Ja tik tālu viss ritējis nevainojami, kāpēc padoties? Ieklausieties viens otrā, meklējiet kompromisus un centieties saglabāt šo laimes idilli!

Mīlestība ir šo pūļu vērta...

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu