Saulkrasti risina bezsaimnieka kaķu problēmu

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saulkrastu dome sestdien, 16.februārī, ceremoniju zālē aicina uz tikšanos par bezsaimnieku kaķu problēmas risinājumu pilsētā. Sarunā piedalīsies domes, dzīvnieku aizsardzības organizāciju ”Dzīvnieku pansija Ulubele” un „Dzīvnieku SOS”, kā arī juridiskā biroja „AB grupa” pārstāvji.

Tikšanās laikā pasākuma organizētāji detalizēti iepazīstinās ar izstrādāto programmu, atbildēs uz neskaidrajiem jautājumiem, kā arī demonstrēs, kā darbojas speciālie būri kaķu ķeršanai, kurus nodos kaķu koloniju apsaimniekotājiem.

Apkopojot citu pašvaldību pieredzi un analizējot konkrēto situāciju, biedrība ir izstrādājusi efektīvu bezsaimnieka kaķu sterilizācijas kārtību Saulkrastiem. Biedrība jau vairākus gadus sadarbojas ar juridisko biroju „AB Grupa”, kas paņēmis savā paspārnē dzīvnieku aizsardzību un labturību un palīdz gan valsts, gan nevalstiskajām organizācijām izstrādāt un uzlabot normatīvos aktus. Tā apņēmusies īstenot jauno uzlaboto kārtību sadarbībā ar Saulkrastu pašvaldību un veterinārārstu, kā arī sniegt atbalstu bezsaimnieka kaķu koloniju apsaimniekotājiem sterilizācijas programmas īstenošanas ietvaros.

Programmas pirmā etapa laikā tiek iegūta informācija par bezsaimnieka kaķi vai bezsaimnieka kaķu grupu, kas apdzīvo un barojas noteiktā vietā. Seko situācijas apzināšana uz vietas – gan par bezsaimnieka kaķu esamību un to skaitu, gan par personām, kas tos baro un ir gatavas uzņemties to aprūpi. Pēc tam bezsaimnieka kaķi nogādā pie veterinārārsta, kur kaķi sterilizē, vakcinē pret trakumsērgu un apzīmē, visbeidzot – kaķa nogādā atpakaļ tā pastāvīgajā mītnes vietā.

Pašvaldībai ir zināmas konkrētas adreses, kur mīt sterilizēto bezsaimnieka kaķu kolonijas, kaķu skaits, personas, kas tos aprūpē, utt. Saulkrastos šobrīd tiek apzinātas vietas, kur mīt un tiek baroti bezsaimnieka kaķi.

Varētu domāt, ka vieglākais, kaut arī ne humānākais, risinājums būtu dzīvniekus izķert, taču pieredze liecina, ka, tiklīdz vienus kaķus noķer un iemidzina, to vietu ieņem citi. Apburtais loks turpinās, jo kaķi ir izteikti teritorijas dzīvnieki.

Galvenais ir panākt, lai viņi nevairotos. Turklāt, ja par bezsaimnieka kaķu kolonijām kaut mazliet kāds rūpējas, pabaro, tas ļauj iztikt bez grauzējiem. Gaidīti visi interesenti, bet jo īpaši tie, kam nav vienaldzīga ne vide, kurā viņi dzīvo, ne pamesto dzīvnieciņu liktenis un kuri ir gatavi palīdzēt vai nu informatīvi vai praktiski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu