Ja tavs vīrietis ir infantils

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Aprāne/Apollo

Dažreiz šķiet, ka jūsu mazais puika ir krietni vien nopietnāks par savu tēvu, kurš visu mūžu uzvedies (un turpina uzvesties) kā tāds puišelis. Tāds ir šā vīrieša pašapliecināšanās veids, lai viņš justos iekšēji brīvāks, drosmīgāks un azartiskāks nekā pārējie.

Draudzenes ir sajūsmā: ak, mīļā, ar viņu taču nekad nav garlaicīgi, šis vīrietis nav spējīgs novecot! Nu, protams, viņas jau nezina, kā tas ir — dzīvot un NOdzīvot mūžu kopā ar šādu cilvēku...

Infantilisma anatomija

Kas attiecas uz sievietēm, daudzas šis vīriešu tips gluži vai apbur. Tas piesaista stiprāk nekā prognozējamais, nopietnais un varbūt jau kopš bērna gadiem vecišķi pareizais prātvēders. Kā nu ne, ja šis azarta ģēnijs pat muļķības dara tik burvīgi, ka elpa aizraujas no sajūsmas! Kāds brīnums, ja šādā romānā ne viena vien metusies uz galvas kā atvarā... Šīs attiecības izslēdz jūtu remdenumu, ļauj kādu brīdi izrauties no ikdienas pelēcības un dod iespēju it kā atgriezties bērnībā vai tīņu gados.

Tomēr paiet laiks, un, gribi negribi, jāaizdomājas par kādu likumsakarību: cik ātri un vienkārši ir viņā iemīlēties, tikpat grūti ir uzturēt ilglaicīgas attiecības. Kur nu vēl ikdienā dzīvot zem viena jumta! Štrunts par negaidītajiem tusiņiem, ko mīļotais ar draugiem uzrīko nakts vidū. Štrunts par to, ka no rīta jūsu dzīvoklis atgādina vietu, kur tikko pāri gājusi frontes līnija vai beigusies bērnu ballīte — tas viss ir savācams.

Daudz nopietnāk, ja šādu haosu partneris sāk ievazāt arī jūtu sfērā. Proti, ik pa brīdim sākot kādu azartisku romānu ar citu sievieti. Paradoksālākais, ziniet, ir tas, ka šie sānsoļi nebūt neliecina par krīzi jūsu attiecībās (jūtas kvēlo kā kvēlojušas un pat negrasās apdzist).

Šādi romāniņi vienkārši pieder pie vīru spēlēm smilšukastē, kur var iztrakoties uz nebēdu, neievērojot nekādus noteikumus. Ja pavisam godīgi, tad arī jūsu attiecības ir sākušās (un vēl arvien norisinās) tādā pašā manierē — paviegli, rotaļīgi, aizrautīgi.

Kas attiecas uz pieaugušo ļaužu rūpēm un problēmām — tās, protams, tiek uzkrautas uz sievas vai mīļotās meitenes «platajiem» pleciem. Brīžiem šķiet, ka viņš vispār nenojauš, ka mūsu valstī ir jāmaksā par komunālajiem pakalpojumiem vai ik mēnesi jānorēķinās par aizņēmumu bankā...

Toties šis lielais bērns mēdz būt azartisks aktieris, kurš nelaidīs garām nevienu iespēju izspēlēt kādu jautru ainiņu «iz dzīves». Piemēram, greizsirdības scēnu, kas draud ar zilu aci potenciālajam sāncensim. Tomēr sievietei vajadzētu skaidri apzināties: ne vienmēr šīs publiskās greizsirdības lēkmes nozīmē to, ka viņš patiesi ārdās tāpēc, ka baidās zaudēt savu mīļoto. Nē, drīzāk tā ir viena no kārtējām iespējam no sirds izjārēties, sevišķi, ja nav ne mazākā iemesla kaut kādām aizdomām.

Viņš itin nemaz nekautrējas «sist kāju pret zemi» un kaprīzēties par katru nebūtisku sīkumu, izvedot jūs no pacietības. Tikko mēģināsit viņu piežmiegt, situācija tiks veikli pārkārtota, uzspiežot jums spēlēt bargās učenes lomu. Drīz vien pārējo acīs jau izskatīsities pēc īgnas mirlas, kuru nemitīgi mēģina apvest «ap stūri» šis draiskais nebēdnieks.

Viņa bērnišķīgā bravūra un tieksme pēc jaunām, asām izjūtām izpaužas ikreiz, kad rodas iespēja riskēt. Turklāt riskēt pa īstam, nevis simulēt draudus dzīvībai.

Nenoliedzami šāds cilvēks parasti ir katras kompānijas dvēsele un ap viņu spieto draugu bars. Kā nu ne, ja vienmēr tiek garantēts cirks par brīvu! Viņa ampelēšanās un trakulības ir visnotaļ pieprasīta lieta. Apkārtējo smiekli, uzmundrinājuma un apbrīnas saucieni baro pašapziņu, liek sajusties neaizstājamam. Tikko pagadās nepareizā kompānija, kurai šie izlēcieni šķiet vienkārši stulbi, vai arī ja neatrodas pietiekami atsaucīgi skatītāji, viņš depresīvi saplok. Tad nu pavisam droši, ka šis noskaņojums tiks vērsts pret savu tuvāko.

Puiciskums bieži vien visai veiksmīgi piesedz parastu slinkumu, nevīžību un bailes no ikdienas pienākumiem. Kārtējo reizi neizpildot mīļotās sievietes lūgumu, teiksim, izņemt no ķīmiskās tīrītavas drēbes vai nopirkt pārtiku vakariņām, acīs parādās baseta skatiens un vainīgā balsī tiek noīdēts: mīļā, piedod, es taču esmu kā tāds aizmāršīgs puišelis...

Ņem vērā!

=Neuztver vieglprātīgi problēmas, ar kurām var nākties saskarties kopdzīves laikā.

=Mēģini saprast, kad azartiska, neordināra vai romantiska rīcība jau pārtop nopietnās problēmās. Neatbalsti to.

=Neidealizē viņa puiciskumu. Reizēm tas patiešām būs fascinējošs, taču bieži vien neciešami kritīs uz nerviem. Tādās reizēs neslēp savu noraidošo nostāju.

=Galvenais — neļauj, ka jokā tiek pārvērsts itin viss, kas tev ir svarīgs un nopietns. Sevišķi tas attiecas uz tavu dzīvi. Tā nedrīkst kļūt par kārtējo rotaļlietu kāda pieauguša puišeļa rokās.

(Raksta fragmenti.)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu