Visvairāk interesē — mīl vai nemīl

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Zīlēšanas salons «Theo Astra» šomēnes atzīmē 15 gadu jubileju un var lepoties ar Latvijā vecākā šāda salona statusu. Salona prognoziste Līna galvenokārt darbojas ar mīlas maģiju un tad, kad cilvēkam ir uzlikts lāsts.

«Mīlas maģija galvenokārt saistīta ar to, vai mani mīl vai nemīl. Pārsvarā salona klientes ir sievietes, kas ir psiholoģiski smalkākas, maigākas, taču nervozākas būtnes nekā vīrieši,» stāsta prognoziste Līna.

Vīrieši salonu pārsvarā apmeklē tad, ja ir pametusi sieviete un ja vēlas uzzināt, kā veiksies biznesā. «Nevajag uzskatīt: ja vīrietis nāk uz salonu, tad viņš ir vājš. Viņš ir ļoti viltīgs — nāk, lai paklausītos, ko stāsta salonā, bet pats visbiežāk klusē. Viņš ir noguris, vēlas atbrīvoties no sasprindzinājuma.» Līna ievērojusi, ka uz salonu nāk daudz jaunu sieviešu. Viņas interesē mīlestība un savstarpējo attiecību tēma, kas ir bezgalīga.

Prognoziste atceras, ka pirms pāris gadiem kāda sieviete ļoti vēlējās mīlēt un lai viņu mīl dziedātājs Rodrigo Fomins. Šādos gadījumos ar klientu ir diplomātiski jāstrādā, lai viņu novirzītu no neprātīgām domām. Līna nepiekrīt, ka katram cilvēkam uz pasaules ir viena otra pusīte, tās var būt vairākas. Tāpēc dzīvē bieži raksturīgas ne tikai pirmās, bet arī otrās un trešās laulības, tikai tās ātri beidzas.

Jaunie ir stiprāki

«Cenšos strādāt tā, lai mans teiktais neietekmē klientu, pieņemot lēmumu, īpaši ja viņš ir vājš, un tādu ir vairāk nekā stipru cilvēku. Ja cilvēks ir vājš, tad kāpēc traumēt viņa psihi? Paradokss, taču raksturā vājie cilvēki parasti vēlas dzirdēt kaut ko konkrētu, jo paši nespēj pieņemt lēmumu.

Stiprie cilvēki paši domā, izvērtē un zina, ka spēs atrisināt jebkuru problēmu. Viņi uz salonu nāk, lai pamēģinātu uz radušos problēmu paskatīties no cita cilvēka viedokļa.» Līna vērtē, ka gados jauni cilvēki ir stiprāki, jo viņiem ir vairāk fiziskā spēka. Viņi spēj ilgi klausīties, klusēt un klausīties, bet klientiem vecumā pēc 40 gadiem nervi ir uzvilkti, it īpaši sievietēm.

«Ar cilvēkiem, kas izgājuši cauri smagai dzīves skolai, ir patīkami sarunāties, viņi vieglāk uztver teikto. Tie, kas viegli un labi dzīvo, nesaprot prognozista teikto, viņi tikai plūc labsajūtas augļus. Godīgi sakot, tie, kuri nestrādā un neprot nopelnīt sev maizi, nav simpātiskākie klienti, ar viņiem nav interesanti sarunāties. Diemžēl viņi sniedz maz prieka. Uzmanīgākie klienti ir tie, kas brauc uz salonu no perifērijas.»

Apstākļi ir spēcīgāki

Līna vērtē, ka cilvēkiem mīnuss — viņi nevēlas domāt. Savulaik skolā bērniem lika domāt, bet tagad informācijas tehnoloģijas no tā novirza. «Ja cilvēks meklē trešo cilvēku, tad tas nenozīmē izlaidību. Viņš nezina, ka šādā situācijā nevajag meklēt citu vīrieti vai sievieti, bet, piemēram, uzrakt dārzu vai iestādīt koku un sajust no tā fizisku nogurumu. Tas nerosina ne uz kādiem varoņdarbiem.» Ir salona klienti, kas pieņem šādu patiesību.

Prognoziste uzsver, ka dzīvē liela nozīme ir apstākļiem. Ja cilvēks izplāno visu uz priekšu, tad tas tā nenotiek, jo apstākļu ietekme ir spēcīgāka nekā vēlmes. «To cilvēki nevēlas saprast. Daudzi mani klienti mēdz teikt, ka apstākļi viņus neietekmē. Kas ir apstākļi? Slikts laiks? Ne tikai. Tas var būt jebkas. Nav pat jānotiek kaut kam īpašam.» Līna nepiekrīt, ka dzīvē vajag par visu cīnīties, bet gan mācēt ērti un komfortabli dzīvot tādos apstākļos, kādi tie ir, arī ģimenē, kāda tā ir.

«Cīņu ir izdomājuši revolucionāri. Arī mīlas lietās to nevajag darīt, bet gan izvērtēt visus apstākļus un nianses. Nevajag steigties, jo dzīvē jābūt pacietīgam, lai gan tas nevienam nepatīk, un fatālistam. Taču cilvēkam visu vajag uzreiz. Viss parasti notiek īstajā laikā. Ar apstākļu palīdzību jāprot veikt pārmaiņas. Tas jādara tā, lai nešokētu sevi un apkārtējos, tad viss izdosies.»

Prognoziste Līna iesaka cilvēkiem strādāt ar sevi un pilnveidoties, nekad necelt pārāk augstu savu latiņu, lai zemu nenokristu. Ja cilvēks sevi pilnveidos un mācīsies būt pacietīgs, tad jutīsies brīvs. «Svarīgi ir strādāt un katru dienu dot labumu sev, ģimenei, tuviniekiem, darbavietai, kurā strādā, tad nebūs kauns un nebūs velti dzīvots šajā pasaulē.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu