Sākušies sagatavošanās darbi «Aerosmith» koncertam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai apmierinātu visas amerikāņu rokgrupas «Aerosmith» prasības, koncerta vajadzībām «Skonto» futbola stadionā 3. jūlijā, tiks izmantota liela daļa olimpiskā centra «Skonto» piegulošās teritorijas un ēku, portālu «Apollo» informēja koncertaģentūra «FBI».

Leģendārās grupas dalībnieki un menedžments koncerta dienā uzturēsies stadionam blakus esošajā hallē, kurā tiks izveidots dzīvojamais komplekss ar visām ērtībām, kas aprīkots ar mūsdienīgām sakaru iekārtām un atpūtas telpām.

Gaidāmais «Aerosmith» koncerts būs lielākais šīs vasaras rokkoncerts Baltijā, un sagatavošanās darbi jau sākušies. Koncerta organizatoriem notikusi tikšanās ar «Aerosmith» tehnisko producentu un viņa komandu. Pēc tikšanās tika pieņemts lēmums par vajadzību papildus izmantot olimpiskā centra «Skonto» ēkas un teritoriju.

Tajā tiks izvietotas telpas grupas grimēšanai, grupas menedžmenta un koncerta organizatoru biroji, saimniecības telpas, atpūtas telpas un plaša virtuve. Grimētava un biroju telpas būs aprīkotas ar mūsdienīgām sakaru iekārtām, ieskaitot telefonu līnijas un ātrgaitas interneta savienojumu. Atpūtas telpās būs gaisa kondicionētāji, satelīttelevīzija un spēļu automāti.

Katram grupas dalībniekam būs atsevišķa grimētava, kas noformēta un aprīkota pēc katra vēlmēm. Hallē būs izvietota virtuve ar pilnu sadzīves tehnikas un mēbeļu komplektu, kā arī plaša ēdamzāle, kur vienlaikus maltīti varēs ieturēt pat 150 cilvēku.

Pēc koncertaģentūras «FBI» direktores Ingas Kadekas vārdiem, grupas «Aerosmith» menedžments ļoti uzmanīgi seko koncerta sagatavošanās darbu gaitai. Jau no maija līdz pat šim brīdim notiek organizatoru un tehnisko producentu sapulces un konferences zvani. «Grupas menedžments pieprasa, lai skatuves uzbūve ne ar ko neatšķirtos no tās, kāda tā ir citos grupas koncertos Eiropā. Un skatuve patiešām būs iespaidīga — vairāku līmeņu un ar 13 metru garu tā saucamo mēli, kas krietni iesniedzas publikā. Tas ļaus pirmajās rindās esošajiem faniem vērot savus elkus ļoti tuvu — tikai pāris metru attālumā,» stāsta Inga Kadeka.

«Aerosmith» Latvijā ieradīsies ar privātu lidmašīnu, bet grupas apkalpojošais un tehniskais personāls — ar septiņiem autobusiem. Koncertam vajadzīgā tehnika Latvijā tiks nogādāta ar čārterreisu un septiņiem furgoniem. Skaņas un gaismas tehnikas uzstādīšana notiks divas dienas. Lidmašīnas un smago automašīnu izkraušanai, kā arī skatuves un tehnikas uzstādīšanai «Aerosmith» menedžments papildus pieprasījis nolīgt arī krietnu skaitu vietējo speciālistu.

«Aerosmith» uzstāšanos koncertā paralēli filmēs sešas videokameras. Vēl viena neliela kamera būs uzstādīta grupas solista Stīvena Tailera mikrofonā. Signāls no kamerām nonāks režisora pultī, kur pēc apstrādes un specefektu pievienošanas attēls būs vērojams milzīgajā ekrānā skatuves aizmugurē. Skatītāju ērtībām tiks uzstādīti vēl divi ekrāni abās skatuves malās.

Jau ziņots, ka pasaulslavenā amerikāņu rokgrupa «Aerosmith» Latvijā ieradīsies pasaules turnejas «World Tour 2007» laikā. Koncertā Rīgā, «Skonto» futbola stadionā, 3. jūlijā grupa izpildīs savas labākās dziesmas, kas radītas ilgās un veiksmīgās karjeras laikā.

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu