Gulbenē jau otrais kaķa “pašnāvības” gadījums (9)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gulbenē nedēļas laikā bijis jau otrs gadījums, kad ar strāvu nosists kaķis, kas ielīdis elektrības sadales skapī pie daudzdzīvokļu mājas. SIA “Gulbenes nami” vadītājs Ilgvars Kalmanis laikrakstam saka, ka pagājušajā piektdienā bijis kārtējais kaķa savdabīgās “pašnāvības” gadījums. Notikuma vietā skats bija briesmīgs - no elektrības sadales skapja apakšas ārā rēgojas beigta kaķa astīte.

Abi gadījumi, kad no strāvas trieciena skapī nobeidzies kaķis, bijuši pie vienas un tās pašas mājas Nākotnes ielā. “Sākumā domājām, ka kāds speciāli tā dara, liek kaķus elektrības skapī, lai nositas. Taču skapji ir aizslēgti, tomēr no apakšas var brīvi piekļūt skapim, jo tā apakša ir vaļā. Mazs dzīvnieks var pa turieni ielēkt, ielīst,” saka I.Kalmanis.

Viņš skaidro, ka viņa vadītā namu apsaimniekošanas firma par elektrības sadales skapjiem ārpus ēkām neatbild, tā esot “Latvenergo” kompetence. Valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” Ziemeļaustrumu elektrisko tīklu Gulbenes tīklu rajona vadītājs Māris Elksnis laikrakstam saka, ka elektriķi, saņemot informāciju no “Gulbenes namiem”, piektdienas pēcpusdienā beigto dzīvnieku izņēmuši no elektrības skapja.

“Tuvākajā laikā elektrības sadales skapjiem aiztaisīsim apakšas, lai kaķi tur nevarētu ielīst,” saka M.Elksnis. Viņš piebilst, ka šādā izskatā elektrības sadales skapji pie mājas ir stāvējuši desmit gadu un līdz šim nekad nekas tamlīdzīgs nebija noticis.

Aptaujātie Nākotnes ielas masīva iedzīvotāji laikrakstam pauž, ka tikpat labi ne vien kaķis, bet arī bērns pa elektrības skapja apakšu var iebāzt roku un saņemt nāvējošu strāvas triecienu. Iedzīvotāji savdabīgos “kaķu pašnāvību gadījumus” skaidroja ar to, ka šīs ziemas lielā aukstuma dēļ daudzdzīvokļu namos ir cieši noslēgti visi logi un lūkas, kaķiem vairs nav pa kurieni ielīst, lai sasildītos, patvertos no sliktiem laika apstākļiem vai pakaļ skrienoša suņa. Nabaga dzīvnieki, visticamāk, ne reizi vien veiksmīgi bija varējuši patverties elektrības skapī, ielecot tajā no apakšas, taču kaķi diemžēl neko nezina par elektrodrošību un kāda lēkšanas reize skapī izrādījusies liktenīga.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu