Cīņā ar taukiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nebeidzamā cīņā ar lieko svaru un celulītu, kam pamatā ir mazkustīgs dzīvesveids, neveselīgi ēšanas ieradumi un stress, talkā nāk dažādu veidu masāžas, ietīšana un citas procedūras. Par vienu no jaunākajām metodēm – liposāžu stāsta masiere Līga Lejniece.

Liposāžas mērķis ir novērst celulītu, samazināt ķermeņa lieko svaru, likvidēt tūskas, aizkavēt novecošanas procesu un uzlabot pacienta pašsajūtu. Tā ir masāžas tehnika, kas iedarbojas uz ādu un zemādas dziļākajiem tauku slāņiem, uzlabojot asins un limfas cirkulāciju, veicinot vielmaiņas procesus. Procedūra palīdz šķelt tauku šūnas, izvadīt toksīnus, kā arī lieko šķidrumu no problemātiskajām ķermeņa daļām. Liposāžu parasti veic trīs zonās: ķermeņa lejas daļai un vēderam, muguras daļai un rokām, sejai un dekoltē zonai.

Latvijas masierus tajā apmācījusi viena no vadošajām masāžas trenerēm Eiropā Klēra Metropa no Nīderlandes. Šīs masāžas pamatlicējs ir Čārlzs Viltsijs III, kurš pirms trīsdesmit gadiem uzsāka dažādus pētījumus par limfodrenāžu, muskuļu saišu masāžu un liposāžu, kas šobrīd ir viena no efektīvākajām un atzītākajām metodēm ASV un Eiropā. Šī ir viena no jaunākajām metodēm, kas vērsta pret ķermeņa novecošanos. To veic, lai izvairītos vai attālinātu liposakciju (ķirurģisku iejaukšanos tauku slāņa likvidēšanai).

Pirms procedūras uzsākšanas noskaidro pacienta vispārējo veselības stāvokli, izvērtējot, kurai ķermeņa zonai jāpievērš pastiprināta uzmanība. Vērā ņem pacienta dzimumu, vecumu, nodarbošanos, jutīgumu un konkrēto problēmu pakāpi. Katram pacientam sastāda speciālu masāžas karti. Galvenais ir individuāla pieeja, tiešais kontakts starp masieri un pacientu. Paņēmienus masāžas laikā izvēlas atbilstoši jutīguma pakāpei, tāpat seko līdzi pacienta psihoemocionālajam stāvoklim, lai procedūra sniegtu pozitīvas emocijas.

Lai liposāžas efekts būtu iedarbīgāks, to veic divas līdz trīs reizes nedēļā (kopā 15 – 18 procedūras). Masāžas ilgums atkarībā no zonas ir no 30 līdz 45 minūtēm. Liposāžu var veikt paralēli citām ķermeņa kopšanas procedūrām, piemēram, ietīšanai aļģēs vai pirts apmeklējumam. Iegūtais rezultāts saglabājas trīs līdz sešus mēnešus, tad procedūru kursu var veikt atkārtoti. Lai paildzinātu iegūto efektu, mājas apstākļos ieteicams divas reizes nedēļā veikt ķermeņa pīlingu un lietot ķermeņa krēmu.

Ievērībai! Liposāžu veic praktiski veseliem cilvēkiem, tā nav ieteicama, ja organisms ir novājināts, kā arī grūtniecības laikā vai onkoloģisku saslimšanu gadījumā.

Liposāžu veic, piemēram, «Veselības centra – 4» skaistuma klīnikā «4. dimensija», atkarībā no ķermeņa zonas par pusstundas masāžu jāmaksā Ls 20, par stundu Ls 30.

Ieguvumi

1.Uzlabo vielmaiņas procesus, asins, limfas cirkulāciju un audu elastību, izvada no organisma lieko šķidrumu.

2.Novērš celulītu dažādās tā stadijās.

3.Palīdz veikt ķermeņa problemātisko zonu (gurnu, sēžamvietas, vēdera, dubultzoda) korekciju. Īpaši ieteicama jaunajām māmiņām vēdera ādas tvirtuma atjaunošanai jau divus mēnešus pēc dzemdībām.

4. Aizkavē novecošanās procesus, uzlabo ādas elastību un tonizē visu ķermeni. Palīdz izvairīties no ķirurģiskas iejaukšanās vajadzīgā rezultāta sasniegšanai.

5.Lieliski uzlabo garastāvokli – harmonizē, atslābina un nomierina.

Viedoklis

Ruta no Rīgas: – Sajūtas pēc procedūras ir ļoti labas, otrā dienā jūtams patīkams nogurums. Šķiet, ka ķermenis kļuvis vieglāks, šī sajūta saglabājas ilgāku laiku. Problēmu zonās manāma neliela kņudināšana un siltums. Ruta teic paldies masierei, kura «sportojusi» viņas vietā, un apgalvo, ka liposāžas kursu veikšot atkārtoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu