Pie Ventspils atklāts naftas produktu piesārņojums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Ventspils kontroles sektors saņēma informāciju, ka Liepenē, netālu no janvārī avarējušā kravas kuģa "Golden Sky" atrašanās vietas, piekrastē pamanīti naftas produkti. Izbraucot uz notikuma vietu, tika konstatēts biezs melnu naftas produktu piesārņojums apmēram 500 metru garā piekrastes joslā.

Ventspils Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, operatīvi attīrot piekrasti, savāca aptuveni 200 kg šīs masas.

Kā paskaidroja Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Kontroles daļas vadītājs Juris Skrube, pašlaik turpinās minētā piesārņojuma likvidācija un ekspertīze noteiks tā izcelsmi. Pastāv aizdomas, ka smagie naftas produkti, kas, avarējot kuģim" Golden Sky", nokļuvuši uz grunts, mainoties laika apstākļiem, tagad tiek izskaloti piekrastē. Tuvākajā laikā laboratoriski salīdzinot naftas produktu paraugus, tiks noskaidrots, vai tiešām šie naftas produkti nāk no avarējušā kuģa, vai arī tiem ir cita izcelsme. Valsts vides inspektori pievērsīs pastiprinātu uzmanību piekrastei šajā rajonā, lai savlaicīgi konstatētu iespējamo izskaloto piesārņojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu